Haber 16

Bakan Atalay Kuzey Irak’ta!

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’dan Kuzey Irak’a önemli ziyaret. Atalay ziyaretine Erbil’den başladı.

Bakan Atalay Kuzey Irak’ta!
  • Gündem / Son Dakika
  • 26 Eylül 2010
  • Bakan Atalay Kuzey Irak’ta! için yorumlar kapalı
  • 250 KEZ OKUNDU

İçişleri Bakanı Beşir Atalay Erbil yönetimiyle görüşmek üzere Kuzey Irak’a gitti. Atalay’ın önceliği ise PKK ile mücadele olduğu kaydedildi…

IRAK’taki ABD güçleri komuta heyetinin de Ankara ziyareti gündemde. Yarın toplanacak Bakanlar Kurulu’nda da ilk gündem; terörle mücadele.

BDP ile dirsek teması, diyalog arayışları sürerken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönemdeki yeni terörle mücadele çalışmalarını “Farklı alanlarda mücadele sürecek” diyerek anlattı.

Farklı alanlardan biri PKK’nın yurtdışı desteğinin ortadan kaldırılması. Yani Türkiye’nin terörle mücadele çalışmalarına destek aranması. Destek için çalışmalar başladı bile.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ABD’de; Bağdat Büyükelçisi Murat Çelik Kuzey Irak’ta Mesud Barzani ile görüştü. Ama trafik bitmedi.

Erbil’deki süreç, Kuzey Irak yönetimi ile yakın temas İçişleri Bakanı’nın bölgedeki temaslarıyla devam ediyor. Ama ziyaret trafiği sadece Kuzey Irak yönetimi ile sınırlı değil, ABD de sürecin içinde.

Salı günü Irak’taki Amerikan güçlerinin komuta heyeti Türkiye’ye gelecek.

Tüm bu temas trafiğinden önce pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplanacak. Terörle mücadele bir kere daha toplantıda masaya yatırılacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ