Haber 16

Bakan Şimşek zam oranlarını açıkladı

Maliye Bakan’ı Şimşek zam oranlarını açıkladı. Kim ne kadar zam alacak? Hangi Kesim’e ne kadar zam yapıldı?

Bakan Şimşek zam oranlarını açıkladı
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 12 Aralık 2011
  • Bakan Şimşek zam oranlarını açıkladı için yorumlar kapalı
  • 297 KEZ OKUNDU

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, öğretmenlerin özlük haklarını da iyileştireceklerini belirtti. Şimşek, öğretmenlere verilecek en düşük maaşın artacağını ifade etti.


“Herkesin mutlaka iyi bir eğitim alması lazım, çünkü iyi eğitim alırsak hem kendimize hem ailemize hem de çevremize ve bu güzel ülkemize daha iyi hizmetler sağlayabiliriz. Daha faydalı bir insan olabiliriz.” diyen Bakan Şimşek, “O zaman Türkiye’de dünya ile daha iyi rekabet eder. Türkiye’de daha iyi eğitilmiş insanlarla birlikte bilgi yoğun, teknoloji yoğun ürünler üretir ve dünyada hak ettiği noktaya gelir. Bu gün harcadığımız her bir lira önümüzdeki 40-50 yılda bu ülkeye bir menfaat olarak bir getiri olarak geri dönecek.” ifadelerini kullandı.


ARTIŞ ENFLASYONA GÖRE OLACAK


Öğretmenlere çok değer verildiğini söyleyen Şimşek sözlerinin devamında şu açıklamalarda bulundu. “Okul öncesi eğitimde okullaşma oranı 2002 yılında yüzde 11’miş, bu gün Türkiye çapında yüzde 45’leri aştı. Öğretmenlerimize de çok önem veriyoruz. En düşük öğretmen maaşı bin 600, bu miktar ocakta tekrar artacak.”


“Bugün yaptığınız açıklama çerçevesinde, ocak ayındaki artış, öğretmenlere yönelik farklı bir uygulama gibi algılandı. Hükümetin öğretmenlere farklı bir çalışması mı olacak?” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi: “Hayır. Bugün yapmış olduğum açıklama çerçevesinde enflasyon oranında bir artış olacak dedim. Öğretmenlerimizin maaşları, memurlarla yapılacak toplu görüşmeden çıkacak oran ve enflasyon farkı göz önünde bulundurularak artacak. Dolayısıyla kamuoyunda yanlış bir algılama olmaması için konuya açıklık getirmek istedim.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ