Haber 16

Bakan Yıldız’dan ilginç yorum

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karadeniz’deki petrol aramalarına ilişkin ilginç bir açıklamada bulundu.

  • Ekonomi / Son Dakika
  • 09 Haziran 2010
  • Bakan Yıldız’dan ilginç yorum için yorumlar kapalı
  • 290 KEZ OKUNDU





Kuyuyla ‘konuşmaya başladıklarını’ vurgulayan Yıldız, “Kuyunun cevabı evet mi olacak hayır mı olacak. Buradan petrol çıkmayabilir. Petrol çıkabilir de. Belki 3-4 ay sonra net cevap verilecek.” dedi.

Bakan Yıldız, Exxon Mobil Başkan Yardımcısı Mark W. Albers ile Enerji Bakanlığı’nda görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Yıldız, petrol ve doğalgaz üzerine fikir alışverişinde bulundukları bilgisini verdi. 2011 yılının 2. çeyreğinde sondaj için iki yeni platform geleceğini ve bunun üzerine de görüştüklerini kaydeden Yıldız, Exxon Mobil ile birlikte Irak ve diğer yerlerde ortak arama çalışmaları üzerine zihni hazırlıklar yapıldığına dikkat çekti.

Ardından soruları cevaplayan Yıldız, Karadeniz’deki arama çalışmalarıyla ilgili sürekli kendisine, “Petrol çıkacak mı çıkmayacak mı?” diye sorulduğunu belirterek, “Konuğumuz buna bir cümle kullandı. Bende bundan sonra bunu kullanacağım. Kuyuyla konuşmaya başladık. Kuyunun cevabı evet mi olacak hayır mı olacak. Buradan petrol çıkmayabilir. Petrol çıkabilir de. Belki 3-4 ay sonra net cevap verilecek.” diye konuştu.

Birleşmiş Milletler’in uranyum takasıyla ilgili soruya Yıldız, gerek bölgede gerek dünyada nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanılması amacında oldukları yanıtını verdi. Barışçıl amaçların dışına çıkılması halinde bunun istisnası olmaksızın karşı olacaklarına dikkat çeken Yıldız, nükleer konusunda dünyada bütün ülkelerin uzlaşı içine girmesinin sonraki nesiller için hayati önem taşıdığına vurgu yaptı.

GÜNEY KORE İLE NÜKLEER ANLAŞMA KONUSU

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Güney Kore seyahetine katılacaklarını kaydeden Yıldız, “Nükleer güç santralleriyle ilgili Güney Kore’nin teklifleri değerlendirilecek. Teknik çalışmalar son aşamaya gelmedi. Bir aylık süreye ihtiyacımız var. Güney Kore’de bir anlaşma çıkmayabilir. Ama önemli görüşmeler olacak o anlaşmanın olmasıyla alakalı.” dedi.

Exxon Mobil Başkan Yardımcısı Mark W. Albers ise Türkiye ile derin deniz alanlarında aramalarla ilgili fırsatların konuşulduğuna dikkat çekti. Meksika körfezinde yaşanan kazadan sonra Karadeniz’de ne gibi önlemler alınacak? sorusuna Albers, Meksika’daki kazayla ilgili araştırmaların devam ettiğini belirterek, “Daha derin ve basıncı yüksek yerlerde petrol çıkarma devam ediyor. Bakımı yapılmış operasyonlarda yetişmiş elemanların kullanılması bu tarz kazaları önlüyor. Karadeniz’de önlemler eksiksiz hayata geçirilecek.” cevabını verdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ