Haber 16

Balyoz davasında Org. Başbuğ’a şok şuçlama

Balyoz Planı davasının tutuklu sanığı Ahmet Zeki Üçok, tutuklamalarla ilgili Büyükanıt ve Başbuğ’u suçladı

  • Gündem / Son Dakika
  • 12 Ekim 2011
  • Balyoz davasında Org. Başbuğ’a şok şuçlama için yorumlar kapalı
  • 221 KEZ OKUNDU

Balyoz Planı davasının tutuklu sanığı Ahmet Zeki Üçok, tutuklamalarla ilgili Büyükanıt ve Başbuğ’u suçladı
Balyoz Planı davasının tutuklu sanğı hakim Albay Ahmet Zeki Üçok’tan emekli Org. İlker Başbuğ’a sert sözler! Mahkemede, Org. Başbuğ’un askeri yargıyı ilgilendiren konularda, sivil otoritenin isteklerine kulak verdiğini ileri süren Üçok, Başbuğ döneminde TSK personelinin horlandığını ve hırpalandığını söyledi.


”Balyoz Planı” davasının tutuksuz sanığı emekli Astsubay Embiya Şen, savunmasında AK Parti’ye oy verdiğini ifade ettiği için bazı tutuklu sanıklar ve yakınları tarafından sataşmalara ve hakaretlere maruz kaldığını söyledi.


Sanıklar ile yakınlarının küçümseme ifade eden bakışlarıyla da tacize uğradığını iddia eden Şen, AK Parti’ye verdiği oy nedeniyle yaşanan tahammülsüzlüğe anlam veremediğini söyleyerek, bu davranışların iddianameyi doğruladığını savundu. Bu iddialar üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, iddialara teşkil edecek davranışlara şahit olmadıkları gerekcesiyle işlem yapamacaklarını söyledi.


BEŞİKTAŞ’TAKİ HAKİM VE SAVCILARA SUÇLAMA


Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde söz alan tutuklu sanıklarından hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, Beşiktaş’taki ağır ceza mahkemelerinde görevli hakim ve savcıları suçladı. Mahkemenin, Türk Silahlı Kuvvetleri acımasızca gasp ettiğini söyleyen Üçok, savcı ve hakimlerin kendilerini Yargıtay’ın bile üstünde gördüklerini iddia etti.


Başkan Ömer Diken, Üçok’a, savunma sınırlarını aştığını söyleyerek, ”Hakim ve savcılara saldırıyorsunuz. Hakim ve savcılara suçlama yapamazsınız” uyarısında bulundu.


BAŞBUĞ’A ÇOK AĞIR SÖZLER


2008’de, Kara Kuvvetlerindeki Karargah Evleri yapılanması içerisinde bulundukları iddiasıyla 5 teğmen ve Harp Okulu öğrencileriyle ilgili soruşturmanın savcısı olduğunu hatırlatan Üçok, bu dönemde Genelkurmay’dan soruşturmayla ilgili izin istediğini ancak dikkate alınmadığını söyledi. Askerin bu tutuklamalarla test edildiğini ve müdahale edilmediği taktirde devamının geleceğini söylediğini ifade eden Üçok, dönemin Genelkurmay Başkanları Büyükanıt ve Başbuğ’u suçları. İşte o ilginç açıklamalar;


”5 teğmenle ilgili kararın Beşiktaş Adliyesine bıraktığımız takdirde tutuklamaların artarak devam edeceğini beyan etmeme karşın, hukuki delillerle desteklenen bu ikazlarım, dönemin Genelkurmay Başkanı olan Yaşar Büyükanıt tarafından dikkate alınmamıştır. Bana, ‘Biz bu işe karışmayacağız’ denilerek, soruşturmanın Beşiktaş savcılarınca sürdürüleceği bildirilip, soruşturma emri verilmemiştir.


Ağustos 2008 itibarıyla göreve gelen İlker Başbuğ da aynı tutumu devam ettirmiştir. Askeri yargıyı ısrarla soruşturmaların dışında tutmuştur. Sayın Başbuğ’un dönemi, kanaatimce, TSK tarihinde, personelinin en acımasız hukuksuzluklara, aşağılanmalara ve zulümlere maruz kaldığı dönem olmuştur. 5 teğmen ile başlayan süreç, sayın Başbuğ döneminde, 2’si orgeneral olmak üzere 54 general/amiral, 140 subay ve 3 astsubayın haksız yere tutuklanmalarına kadar varmıştır.”


Üçok’un savunmasına ara veren mahkeme heyeti, duruşmayı 13 Ekim Perşembe gününe erteledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ