Haber 16

Barzani Erdoğan’a neler söyledi?

Irak Kürdistan Yönetimi Başkanı Barzani, PKK’ya karşı askeri seçeneklerin hiçbirinde yer almayacaklarını…

Barzani Erdoğan’a neler söyledi?
  • Dünya / Son Dakika
  • 05 Kasım 2011
  • Barzani Erdoğan’a neler söyledi? için yorumlar kapalı
  • 325 KEZ OKUNDU

Irak Kürdistan Yönetimi Başkanı Barzani, PKK’ya karşı askeri seçeneklerin hiçbirinde yer almayacaklarını kesin bir dille açıkladı. Barzani’ye göre tek çıkış yolu PKK ile diyalogtan geçiyor.


Bölgesel yönetimin lideri Barzani, bazı gazetecilerle Çırağan Otel’de görüştü. Buluşmada Barzani hükümete buz gibi mesajlar yolladı. O sohbette bulunan Mehmet Ali Birand, Barzani’nin mesajlarını derleyip köşesinde yazdı.


SORUN SİLAHLA ÇÖZÜLMEZ


(…) 1) Benim için en önemli unsur, Kürt-Türk dostluğunun zedelenmemesidir. Artık yeni bir dönem başlamıştır ve bu dostluk bozulmamalıdır. Oysa PKK, asker ve polis öldürerek bu dostluğu zedeliyor.


2) Bu sorun silahla çözülemez. Ne Türkiye ne de PKK silahla bir yere varamaz. Ben de buraya askeri operasyonların bırakılmasını istemeye geldim.


3) Biz herhangi bir askeri operasyona katılamayız.


Barzani, konuşması sırasında kendilerinin PKK’ya karşı savaşa katılmalarının imkansızlığının da altını dikkatlice çizdiği gibi, PKK’yı Kandil’den söküp çıkarmanın güçlüğünü de deneyimlerine dayanarak anlattı.


Barzani’ye göre, tek çıkış yolu diyalogdur.
Anayasa çalışmaları bunun için önemli bir zemin oluşturacağı gibi, BDP’nin Meclis’ten ayrılmamasının da gerektiğine dikkat çekti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ