Haber 16

Başbakan 2037 için uyardı!

Her defasında “üç çocuk yapın” çağrısını yineleyen ve bazı kesimlerce eleştiri toplayan Başbakan…

Başbakan 2037 için uyardı!
  • Politika / Son Dakika
  • 25 Haziran 2011
  • Başbakan 2037 için uyardı! için yorumlar kapalı
  • 331 KEZ OKUNDU

Her defasında “üç çocuk yapın” çağrısını yineleyen ve bazı kesimlerce eleştiri toplayan Başbakan Erdoğan haklı mı çıkıyor?


Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın oğlunun nikah törenine katılan Başbakan Erdoğan, “Yaşlanan bir nüfus istemiyoruz. Genç, dinamik bir nüfusa ihtiyacımız var. Böyle gidersek 2037’de ne yazık ki yüzde 60’ı 65 yaşın üstünde bir nüfusa sahip olacağız ki bu bizim için iyi değil” diye konuştu.


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın oğlu İnanç Erden Günay, Sergül Aydın ile dünyaevine girdi.  Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin kıydığı nikahta, damat İnanç Erden Günay’ın şahitliğini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Bakan Günay’ın kuzeni Onur Çetinceviz, gelin Sergül Aydın’ın şahitliğini ise dayısı Turan Eliuz ve Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Ebulfez Garayev yaptı. 


EN AZ 3 ÇOCUK


Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmaya, ”Allah kendilerine mutluluklar nasip etsin” diyerek başladı. Her iki aileye de Allah’tan yavrularının acısını göstermemesini dileyen Erdoğan, ”İnşallah en kötü günleri bugünkü gibi olsun” dedi. Damat İnanç Erden Günay’a nikah töreninin hemen öncesinde söylediklerini anımsatan Erdoğan, ”Bu işi bağlarken en az 3 çocuğu da bağladınız mı dedim? ‘Bağladık’ dedi” diye konuştu. Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: ”Böyle değerli yavrularımızın milletimizin geleceğine yönelik gerçekten nitelikli nesiller meydana getirmesi, güçlü bir millet olmamızı sağlayacaktır. Yaşlanan bir nüfus istemiyoruz. Genç, dinamik bir nüfusa ihtiyacımız var. Şu anda onunla iftihar ediyoruz. Fakat nüfus artış hızımızda ciddi bir düşüş var. Böyle gidersek 2037’de ne yazık ki yüzde 60’ı 65 yaşın üstünde bir nüfusa sahip olacağız ki bu bizim için iyi değil. Ama en az 3 çocuk gerçekleştirirsek o zaman genç, dinamik nüfusa sahip olacağız. Bize ekonomide şöyle öğrettiler, ekonominin tek başarı şartı var, insandır. Diğerleri insanın türevidir. İnsan varsa üretim var, tüketim var, emek var, sermaye var. İnsan yoksa bunların hiçbiri yok. Öyleyse adımı buna göre atmamız lazım. Ben gençlere mutluluklar diliyorum. Aynı yastıkta kocayın diyorum.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ