Haber 16

Başbakan Erdoğan A Haber’de soruları yanıtladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün akşam katıldığı televizyon programında başkanlık tartışmaları ile ilgili soruları da cevapladı. Mevcut sistemde cumhurbaşkanlarının vitrin süsüne dönüştüğünü ifade eden Başbakan Erdoğan, ABD’deki modele benzer bir ‘partili cumhurbaşkanlığı’ önerisi getirdi.

Başbakan Erdoğan A Haber’de soruları yanıtladı
  • Politika / Son Dakika
  • 07 Haziran 2012
  • Başbakan Erdoğan A Haber’de soruları yanıtladı için yorumlar kapalı
  • 364 KEZ OKUNDU

Erdoğan özetle şunları kaydetti: Bana göre 3 başlık var. Bir başkanlık, iki yarı başkanlık, üç partili Cumhurbaşkanlığı sistemi var. Dördüncüsü de şu anki sistem. Ben yeni anayasa yapılırken bu tartışmanın yapılmasını isabetli bulurum.

SİSTEM VİTRİN SÜSÜ YAPIYOR

Cumhurbaşkanı partili olarak Çankaya’ya çıkarsa çok daha güçlü bir cumhurbaşkanı olur. Sayın Demirel’in, merhum Özal’ın yaşadıklarını görüyorum. Orada bir vitrin süsü haline geliyorlar. Anayasada Cumhurbaşkanı gelir kabineyi yönetir aslında. Bizim anayasamızda bu var. İcranın başı cumhurbaşkanı diyor. Cumhurbaşkanımız icranın başıdır, istediği an gelir kabineyi yönetir. Başbakanı da bakanları da atayan o. Kendileri kimi onaylarsa onunla beraber biz de çalışıyoruz. Artık halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı var. Artık vekiller değil asıllar seçiyor. Bu kadar güçlü bir oylamayla gelen bir cumhurbaşkanı, 2 başlılık gibi görünen bir yapıyı tek başlılığa indirir. Halkımızın seçtiği böyle cumhurbaşkanıyla ülke farklı ivme yakalar.

 

A Haber’de katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a; Taha Akyol, “Diyelim ki siz bugünkü şartlarda Cumhurbaşkanı oldunuz. Başbakan’ın kim olacağı konusunda arkadaşlarınıza bir telkininiz olur mu?” diye sordu.

 

Soru üzerine bir süre kahkaha atan Erdoğan, “Taha Bey’in bu sorusunda hukuk da var, matematik de var. Onu 2015 içinde düşünmeyelim de cevabını verelim” dedi.

 

Bu sırada hem Başbakan Erdoğan’ın hem de konuklar Mustafa Karaalioğlu, Erdal Şafak, Ekrem Dumanlı ve Taha Akyol da gülmekten kendilerini alamadı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ