Haber 16

Başbakan Erdoğan’dan Çarpıcı Analiz

Erdoğan, ’17 Aralık’ın arkasındaki güçleri, suikastlarla ünlü gizli tarikat Haşhaşilere benzetti.

Başbakan Erdoğan’dan Çarpıcı Analiz
  • Gündem / Son Dakika
  • 15 Ocak 2014
  • Başbakan Erdoğan’dan Çarpıcı Analiz için yorumlar kapalı
  • 269 KEZ OKUNDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık operasyonuyla ilgili en kapsamlı değerlendirmesini uzun bir aradan sonra toplanan AK Parti TBMM Grubu’nda yaptı. Operasyonun arkasındaki gücü ‘Haşhaşiler’e benzetip “Sinsi virüslere izin vermeyeceğiz” diyen Erdoğan, yargıya da çok sert eleştiriler yöneltti. Başbakan’ın konuşmasından satır başları şöyle:
“Demokrasimize yönelik en büyük, en ağır ve en ahlaksız darbe girişimine tevessül edildi. 17 Aralık komplosu, Türkiye’nin demokrasi ve hukuk tarihine kara bir leke olarak geçti. 17 Aralık sabahı belli merkezlere baskın yapılıyor. Tamamen gizli yürüttükleri soruşturmaları seçime 3.5 ay kala başlatıyorlar. Geçmişi 3 yıla kadar uzanıyor. Bunca zamandır bu adımları niye atmadınız? Düşünebiliyor musunuz, 25 mühürlü çuval gelecek, bunlar açılmadan anında adım atılacak. Bu işin nasıl organize edildiği ortada.
MAŞA OLARAK KULLANILAN ÖRGÜT
Bu ihanet operasyonunda maşa olarak kullanılan örgüt, taraftarlarını harekete geçirmiş, hükümete karşı kampanyanın fitilini ateşlemiş. Bir anda itibarsızlaştırma girişimleri başlamış. Milletten değil, mensubu oldukları örgütten talimat alıyor. Uluslararası kirli odakların elinde oyuncak olmuş örgüt, adeta efsunladığı mensuplarını ülkelerinin aleyhine yönlendiriyor. Bu tezgâhı kuranlar kendilerini ele verdiler. Milletin ferasetini, demokrasiye ve seçilmiş hükümete muhabbetini hesaba katmadılar. Büyük Selçuklu Devletinde Haşhaşiler denen gözü dönmüş gizli örgütün devleti nasıl esir almaya çalıştığını, düşmanla nasıl işbirliğine gittiğini, asırlar önce gördük. Türkiye Cumhuriyeti, bu sinsi virüslere asla geçit vermez.
BİZ NE HAİNLER GÖRDÜK
Bu sürecin Türkiye’de inançlı kesimleri mağdur etmesine asla izin vermeyiz. Örgütün üst yönetimiyle, oradaki diğer vatandaşlarımızın hassasiyetlerini birbirinden kesinlikle ayırıyoruz. Samimi kardeşlerimizden oyunu görmelerini bekliyoruz. Hiç endişeniz olmasın. Tarihte biz nice hainler gördük. Nice ajanlara, casuslara, gayri milli saldırılara şahit olduk. Bu aziz millet duasıyla gayretiyle sarsılmaz imanıyla, kardeşlik dayanışmasıyla tüm o saldırıları aşmıştır. Aramızdan bazıları ihanet etse de, emanete hıyanetlik etse de siz kalbinize umutsuzluğun zehrini yaklaştırmayacaksınız.”

ERDOĞAN HAŞHAŞİLERİ ANLATTI:
Büyük Selçuklu’yu yıkıma götürdüler
Başbakan Erdoğan’ın “Büyük Selçuklu Devleti’ni esir almaya çalışan gizli örgüt” ifadesiyle anlattığı Haşhaşiler, Hasan Sabbah tarafından kuruldu. Selçuklu Veziri Nizamülmülk’ün talebelik arkadaşı olan Sabbah, Nizamülmülk ile arası açılınca Mısır’a gidip bâtınî fikirlerin etkisinde kaldı. İsmâiliyyenin ikinci önemli kolu olan Nizârîler fırkasının başına geçti. Daha sonra İran’da İsmâiliyye Devleti’ni kurdu. Alamut Kalesini merkez yaptı. Haşhaşiler olarak da adlandırılan örgütü, fedailerini haşhaş verip siyasi amaç için kullanıyordu. Hasan Sabbah, Fedâyîn isimli terör teşkilâtıyla, pek çok Müslümanı, devlet adamını ve alimi şehit ettirdi. Özellikle Selçuklu Türkleri bu eylemlerden çok zarar gördü. Vezir Nizamülmülk, Hassan Sabbah’ın teröristlerince öldürüldü. Sultan Melikşâh, Bağdat’ta zehirlenerek şehit edildi. Sabbah elindeki güç ile halkı Selçuklu’ya karşı kışkırttı, bu süreç devleti yıkıma götürdü. Haşhaşiler’de gizlilik ve takiye esastı.
Haber Merkezi Ankara

Acırsanız acınacak hâle gelirsiniz
Başbakan, komplonun bağlantılarına ilişkin daha birçok şeyin ortaya çıkacağını belirterek şöyle dedi: “Bunları meydana çıkarmak zorundayız. Kim olursa olsun, olayın aslı şudur; Acırsanız acınacak hale gelirsiniz. Nasıl bir takiyenin, çürümüşlüğün hüküm sürdüğü ortaya çıkacak. Virüs vücuda sinsi bir şekilde yerleşmiş, çoğalmış, bir anda esir almak için harekete geçmiş. Ancak bu bünye, kendini virüslere teslim edecek kadar zayıf değil.”

 
Aynı anda 214 eser hizmete girdi
Başbakan Erdoğan, Arena Spor Salonu’nda düzenlenen törende, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği 214 projenin açılışını yaptı. 317 milyon lira harcanan eserler arasında biri CHP Genel Merkezi önünde olmak üzere 10 köprü, köprülü kavşak, üst geçit, yaşam alanları, otoparklar, parklar, hizmet binaları, pazar yerleri, meydan saatleri, modern taksi durakları, Tabakhane Camii restorasyonu ile arıtma tesisleri başta olmak üzere alt yapı çalışmaları bulunuyor. Başbakan açılışta kendisini güllerle karşılayan çocukları sevdi.

 
Başbakan, partı grubuna gelen Çankırı Muharip Gaziler Derneği’nin üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ