Haber 16

Başbakan iş adamlarına seslendi

Başbakan Erdoğan, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Demir Çelik Fabrikası’nın açılış töreninde konuşuyor

Başbakan iş adamlarına seslendi
  • Gündem / Son Dakika
  • 09 Mart 2011
  • Başbakan iş adamlarına seslendi için yorumlar kapalı
  • 229 KEZ OKUNDU


Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Demir Çelik Fabrikası’nın açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, işadamlarına çağrıda bulunarak ülkenin her tarafına yatırım yapmasını istedi.


Meslek liselilere verdikleri önemi anlatan Başbakan Erdoğan, “Az önce iki öğrencimiz yanıma geldi. Kendilerine ne olacaklarını sorduğumda ‘kaptan olacağız’ cevabını verdi. Meslek liselerinde kızlarımız altın bileziğini koluna takacak, erkek çocuklarımız mesleğini kazanacak” diye konuştu.


PARANIN DİNİ VE İMANI OLMAZ


Sermayeyi kategorilere ayırmanın mantıkla bağdaşır bir tarafı olmadığını söyleyen Erdoğan şu değerlendirmeyi yaptı:


Geçmişte yapılan sermayeyi renklerine göre bölme yanlışına son verdik. Zira paranın dini, imanı yoktur civa gibidir. Bu millete katkı sağlayacak her semaryedara kapımızı ve gönlümüzü açtık. Türkiye artık paranın aktığı ve akacağı en isabetli, istikrarlı bir ülke haline gelmiştir.


İnanıyorum ki araba üretmenin yanında araba tasarlamalıyız. Kendi teknolojimizi oluşturmalıyız. Beyaz eşyada da aynı şekilde yeni teknolojilerin ve markaların oluşturmanın peşinde olmalıyız. Bilim araştırma insanları yetiştirme faaliyetlerine bunun için çok önem veriyoruz. Biz Türkiye’yi her alanda küresel güç haline getirecek dinamizmin tohumlarını attık, fidanlarını diktik. Şimdi bu fidanların serpilip her alanda üretime geçmesini bekliyoruz.


YATIRIMLAR HER BÖLGEYE YAPILMALI


Konuşmasında işadamlarına çağrıda bulunan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:


Bize uzanan hiçbir eli boş çevirmiyoruz. Üretim ve istihdama yönelik hiçbir girişimden desteğimizi eksik etmedik. Hiçbir ayrım yapmadan yatırımcılarımızın durumuna göre özellikle bunları masaya getiriyoruz. Biz Türkiye’yi bir bütün olarak kalkındırmak, geliştirmek ve büyütmek istiyoruz. Girişimcilerden sadece belirli bölgelere yoğunlaşmamalarını yatırımlarını ülke geneline yaymalarını bekliyoruz.


Girişimcilerimizden demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti içerisinde sosyal girişimlerini kastediyorum. Geri kalmış bölgelerimizi çok daha güçlendirmenin gayreti içerisindeyiz. Bütün girişimcilerimizi bu teşviklerden yararlanmaya ve yatırımlarını ülke geneline yaymaya davet ediyorum.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ