Haber 16

Başbakan’a ‘Kalpazan’ dedi tartışma çıktı

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Denizli Ticaret Odası üyeleriyle yaptığı toplantıda gerginlik yaşandı. Başbakan Erdoğan’a ‘Kalpazan’ diyen Kılıçdaroğlu’na salondan tepki gelince tartışma yaşandı.

Başbakan’a ‘Kalpazan’ dedi tartışma çıktı
  • Kadın Dünyası / Son Dakika
  • 23 Ocak 2011
  • Başbakan’a ‘Kalpazan’ dedi tartışma çıktı için yorumlar kapalı
  • 356 KEZ OKUNDU

Bir dizi toplantılara katılmak ve açılışlar yapmak üzere Denizli’ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Denizli Ticaret Odası’nda oda üyeleriyle bir araya geldi.


Partililerin de katıldığı toplantıda üyelerin sorularını da alan Kılıçdaroğlu’na Denizli Ticaret Odası Meclis Üyesi Mehmet Eyüpoğlu’nun soruları gergin anların yaşanmasına sebep oldu. DTO Meclis Üyesi Mehmet Eyüpoğlu’nun, ‘Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına kalpazan denilmesinden utandığını’ söylemesi üzerine salondaki partililer tepki gösterdi. Tepkiler üzerine salona dönen Eyüpoğlu, “Ben vergisini veren vatandaşım” dedi.


CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da, Eyüpoğlu’nun konuşmasının kesilmemesini isteyerek, “Hiçbir soru yanıtsız kalmaz buyurun efendim istediğiniz sorun” dedi.


Tepkilerin artması üzerine başta CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur olmak üzere parti yetkilileri, tepki gösterenleri sakinleştirmeye çalıştı. Konuşmasını sürdüren Eyüpoğlu, “Artık söylemlerle hakaretlerle değil, vaatleri ‘Benim adım Kemal’le değil, gerçeklerle yani Özal gibi köprüleri satacağım özelleştireceğim gibi kaynak gösterilmesini istiyoruz” dedi.


Eyüpoğlu, Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü dönemini de eleştirdi. Partililer konuşmanın bitmesinin ardından ‘Başbakan Kemal’ sloganları attı.


Soruyu aldıktan sonra açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “1971 yılında dönemin hükümetine bir rapor veriliyor. Önlem almazsanız yakın bir gelecekte SSK aylık ödeyemeyecek duruma gelecek diye. Ben 1992’de genel müdür oldum ve SSK’da 7 sigorta dalında biriken paralar emekli aylıklarının açıklarını fonlayarak götürürdü. Bir siyasal iktidar 1976’da kurumda açık olduğunu bilmezse, onun önlem alma şansı yoktur. Ben ne yaptım? Kurum da bugün hükümetin başlattığı ilk eşdeğer ilaç uygulamasını başlatan benim. Hiçbir siyasi iktidarın cesaret edemediğini 1992’de ben yaptım. 2 bakan hariç bütün bakanlarla kavga ettim. Bürokrat olarak kavga ettim. Hiçbir bakanın bana şunu bunu yap dediğini yapmadım. SSK Genel Müdürü olarak ilk kez kendi tarihinde tüm elemanları sınavla aldım” dedi.


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ