Haber 16

Başbakan’dan Gandi’ye ‘Hadi buyur’

Başbakan Erdoğan başörtüsü konusunda kendisine çağrı yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na böyle yanıt verdi.

Başbakan’dan Gandi’ye ‘Hadi buyur’
  • Gündem / Son Dakika
  • 29 Eylül 2010
  • Başbakan’dan Gandi’ye ‘Hadi buyur’ için yorumlar kapalı
  • 285 KEZ OKUNDU

Başbakan Erdoğan türban sorununun çözümü için Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘hadi buyur’ derken Deniz Baykal’a gönderme yapmaktan da geri durmadı…

Marmara Üniversitesi’nin akademik yılının açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan muhalefet liderine çağrıda bulundu. 

Erdoğan konuşmasında isim vermeden CHP eski lideri Deniz Baykal’a çatmaktan geri durmadı:

Muhalefet ‘Hadi o zaman YÖK’ü kaldırın’ diyorlar. Bunu söyleyenler zaman zaman iktidar da oldular. Bunların iktidar olduğu dönemlerde YÖK’ün bilim adamlarının üzerinde baskısının en yoğun hissedildiği zamanlardı. Başörtüsü sorununun çözümünün önünde duranlar bugün başörtüsüne çözüm istiyorlar. Samimiyetlerine inanmak istiyoruz. Biz demokrasinin standartlarını ileriye götürecek her türlü projeye destek vereceğimizi bütün samimiyetimizle ifade ediyoruz. Ben YÖK’le ilgili olarak muhalefetin bundan önceki genel başkanına bizzat teklif ettim. Gelin şu YÖK’ü kaldıralım dedim. Aldığım cevap şu olmuştur: YÖK’ü kaldırmak bir rejim meselesidir… Şimdiki başkan YÖK’ü kaldıralım diyor. E nasıl olacak. Gelin YÖK’ü de konuşalım. En ideal olan neyse onu yapalım. Başörtüsü sorununu da konuşalım.

KILIÇDAROĞLU’NA ÇAĞRI: HADİ BUYUR!

Erdoğan Kılıçdaroğlu’nu kastederek çağrısını yineledi:

‘Hadi buyrun. Siz de görev verin biz de görev verelim arkadaşlara. Oturalım şu sorunu kaldıralım. Kaçak göçek olmasın’ dedik. Bu ülkede hangi düşüncede olursa olsun şu mahalle baskısı adı verdikleri şeyi ortadan kaldıralım. Bu ülkenin yararına olacak ne varsa hepsini masaya getirelim. Ama lütfen gençlerimize örnek olmak adına bunu samimiyet duygusuyla yapın. Siyasetçilerin samimiyet testlerini siyasetçiler değil seçmenler yapar.

ERDOĞAN’IN YÜREĞİNİ DAĞLAYAN YASA

Erdoğan 12 Eylül döneminde uygulanan 1402’nin gazabına uğramış olan öğretim üyelerine içinin yandığını söyleyerek şöyle konuştu:


“1402 yasanın 2. maddesi, “Genel güvenlik, asayiş veyakamu düzeni açısından çalışmaları sakıncalı görünen kamu personelinin işine son verilmesi, yerel yönetimde çalışanların görevden uzaklaştırılması veya işlerine son verilmesi ilgili kurum ve organlarca derhal yerine getirirler” diyordu…

Oranın ilgileri ben seni sakıncalı gördüm deyince iş bitmiştir. Yüzlerce öğretim üyesinin işine son verildi. Binlerce öğretim üyesi iş değiştirmek zorunda kaldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ