Haber 16

Başbakan’dan İngilizce dersi

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği etkinlikte taksicilerle biraraya…

Başbakan’dan İngilizce dersi
  • Gündem / Son Dakika
  • 30 Nisan 2011
  • Başbakan’dan İngilizce dersi için yorumlar kapalı
  • 289 KEZ OKUNDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan taksicilere İngilizce dersi verdi:
“İngilizce konuşacaksınız. Yalnız müşteriye ‘One munite’ dersen gelmez, ‘Welcome’ diyeceksiniz”


İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği etkinlikte taksicilerle biraraya gelen Erdoğan ilk olarak 1985’ten bugüne, direksiyonu başında saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden 105 taksiciyi andı. Ardından taksicilerin önemini anlattı, sorunlarını değerlendirdi.


KORSAN TAKSİYE SIKI TAKİP


Korsan taksi konusunun takipçisi olduklarını belirten Erdoğan, ”Valilik olarak, emniyet müdürlüğü olarak bu işin peşini bırakmıyoruz, bırakmayacağız. İnşallah yeni dönemde, tabii burada bu işin yasal düzenlemelerini de çok daha ciddi, çok daha caydırıcı şekilde alacağız. Bunun yasasını çok daha farklı şekilde çıkaracağız. Bu bir hak gasbıdır, buna müsaade edilemez, buna müsaade edemeyiz” dedi.


MÜŞTERİYE ONE MİNUTE DEMEYİN


Erdoğan, İstanbul’da tarihe, turizme, kültüre ve spora yaptıkları yatırımlarla kente gelen turist sayısının 10 milyona yaklaştığını söyledi.


Bunun aynı zamanda şoförlerin hareketini de artıracağını ifade eden Erdoğan, federasyonun yabancı dil kurslarını yaygınlaştırması gerektiğini, şoförlerin de artık İngilizce konuşmasının önemli olduğunu vurgulayarak, ”Şakır şakır İngilizce konuşacaksınız. Yalnız müşteriye ‘One munite’ dersen gelmez, onu söyleyeyim. Müşteriye ‘Welcome’ diyeceksin, gelecek” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ