Haber 16

Başbakan’ı öldürmek için 5 kilometre kablo

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Şırnak mitingi öncesinde Cizre karayolunda ele geçirilen 45 kg patlayıcıyla…

Başbakan’ı öldürmek için 5 kilometre kablo
  • Gündem / Son Dakika
  • 20 Haziran 2011
  • Başbakan’ı öldürmek için 5 kilometre kablo için yorumlar kapalı
  • 243 KEZ OKUNDU

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Şırnak mitingi öncesinde Cizre karayolunda ele geçirilen 45 kg patlayıcıyla ilgili önemli ipuçlarına ulaşıldı.


Başbakan’ın güzergahındaki Söğüzçay Köprüsü’nün kenarına konulan bomba için 5,5 kilometre kablo döşendiği ortaya çıktı. Bu mesafe için 55 makara kablo kullanılması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, “Bu uzunlukta kabloyu 8-10 kişi ancak birkaç günde döşeyebilir. Açık alanda ve anayolun kenarında kimse görmeden bu uzunlukta bir kablonun döşenmesi kuşkulu.” diyor. Bir korucunun ihbarı üzerine Şırnak Jandarma Komutanlığı Bomba İmha ekipleri tarafından etkisiz hale getirilen patlayıcının kriminal incelemesi de tamamlandı.


SÜT GÜĞÜMÜNE SAKLANDI


Süt güğümleri içine saklandığı tespit edilen bombanın kablolu uzaktan kumandalı olduğu açıklandı. Nusaybin- Cizre karayolunun 36. kilometresine konulan bombanın tespitine ilişkin detaylar da netleşti. Bombayı bir korucunun jandarmaya ihbar ettiği saptandı. Korucunun ihbarı üzerine Şırnak Jandarma Komutanlığı Bomba İmha ekibi patlayıcıyı etkisiz hale getirdi. Bombanın kriminal incelemesi Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Laboratuvarları’nda tamamlandı. Zaman’da yer alan habere göre, patlayıcının 15 kilogramlık süt güğümleri içine gizlendiği anlaşıldı. Süt güğümlerinin ağız kısımlarının da içe doğru bükülerek patlamanın gücünün artırılmak istendiği saptandı. Üç süt güğümü içine toplam 45 kilogram amonyum nitrat ve 1,5 kilogram da A4 plastik patlayıcı kulağı saptandı. Başbakan’ı hedef alan bombanın kablolu uzaktan kumandalı bir bomba olduğu saptandı. Bombanın düzeneğinde ise kuşkulu bazı saptamalar oldu. Bombayı yerleştirenlerin bombayı patlatmak için 5,5 kilometre uzunluğunda kablo çektiği belirlendi. 5,5 kilometrelik kablo jandarma kriminal ekiplerince toplandı. 100’er metrelik kabloların birleştirilerek uzatıldığı saptandı.


PKK, EN FAZLA 75 METRE KABLO ÇEKİYOR


Terör örgütü PKK’nın patlayıcı düzeneklerinde jammer cihazından etkilenmemesi amacıyla en fazla 75 metrelik kablolar kullandığına dikkat çeken kaynaklar, açık alanda kimse görmeden Başbakan’ın güzergahına 5,5 kilometre kablo döşenmesini kuşkulu buldu. 5,5 kilometrelik mesafe için 55 makara kabloya ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken uzmanlar, “Makaraların taşınması ve kablonun döşenmesi için 8-10 kişiye ihtiyaç var. Çevrede kimse görmeden bu kadar kablonun döşenmesi kuşkulu.” değerlendirmesinde bulundu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ