Haber 16

Başbakan’ın ağlatan Menderes hatırası

Dün 24 TV’ye konuk olan Erdoğan’a, Adnan Menderes’in hatırasına karşı bir sorumluluk hissedip hisetmediği soruldu. Erdoğan idama giden yoldaki bir anısını anlatırken, gözyaşlarına hakim olamadı..

Başbakan’ın ağlatan Menderes hatırası
  • Politika / Son Dakika
  • 29 Ağustos 2010
  • Başbakan’ın ağlatan Menderes hatırası için yorumlar kapalı
  • 273 KEZ OKUNDU

Adnan Menderes idam edilirken 7-8 yaşlarında bir çocuk olduğunu ama idama giden süreçte o dönemki hayat dergisinde yayınlanan bir resimden çok etkilendiğini ve bu tabloyu asla unutamadığını anlatan Başbakan Erdoğan’ın gözleri yaşardı. Konya mitinginde yaşlı bir teyzenin derginin o sayısını Türk bayrağına sarılı olarak kendisine getirdiğini de aktaran Erdoğan, “insanın gözleri doluyor” dedi.

Erdoğan göz yaşartan anısını şöyle anlattı:



“Rahmetli babam, merhum Menderes idama götürülürken o zamanki Hayat mecmuasını eve getirmişti. Orada elleri arkada, beyaz gömlek içerisinde sehpaya götürülüşü vardı. O zaman ben çocuğum, 7-8 yaşındayım. O tabloyu unutamıyorum. Enteresan bugün Konya’da bir yaşlı teyze, aynı Hayat dergisini bir Türk bayrağı içerisinde getirdi. Tabii insanın gözleri doluyor. Eğer sizde bir milli vicdan varsa, eğer gerçekten size bu tür hassasiyetler varsa ve insana saygı varsa, bu ülkede bu millete hizmet etmiş bir başbakana, sizler kalkıp ‘bizi buraya gönderen irade böyle istediği için bu kararı böyle verdik’ mantığı ile hareket eden bir yargı karşısında kalkıp da pes etmek mümkün değildir. İşte bu iadeyi itibardır…


Aynı şeyi, öyle olmadı ama benzerini yaşadık. Biz ne çektik ki? Ne yaptık; Milli Eğitim’in kitaplarında teyit edilmiş olan bir şiiri okuduk. Bu şiirden önümüzü kesmen istediler. Aldılar hapse attılar. Muhtar bile olamaz dediler. O zaman üst yargıda görev yapanlardan iki tanesi bugün CHP’de Parti Meclisi iyiliklerini yaptılar. Aday oldular. O zaman o kararda onların da imzası vardı. O zaman bir şeyleri ben fiilen yaşadım, gördüm… Onun için bu özgürlük mücadelesini vermek, düşüncesinden, inancından dolayı yargılanmaların, o sehpalara gitmelerin, önlerini kesme mücadelesi vermek hepimizin ortak bir vazifesidir…”


Haber 7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ