Haber 16

Başbakan’ın danışmanı 13 bin Euro alıyor

Başbakan’ın danışmanı 30.000 TL’ye para alıyor. Türkiye neden gelişemiyor? Sorusunun cevabı haberin devamında….

Başbakan’ın danışmanı 13 bin Euro alıyor
  • Gündem / Son Dakika
  • 09 Mart 2012
  • Başbakan’ın danışmanı 13 bin Euro alıyor için yorumlar kapalı
  • 269 KEZ OKUNDU

Başbakan Erdoğan’in müthiş bir danışmanı var. Öyle bir danışman ki, Erdoğan’dan tamı tamına 3 kat fazla maaş alıyor.. Ankara şimdi bu danışmanı konuşuyor…


Konuyu en çok irdeleyenler ise muhalefet partililer. Muharrem İnce, “Memura zam yapamadılar ama danışmana euro üzerinden ödeyebiliyorlar” diyor. MHP’li Mehmet Şandır ise herşeyi tek cümlede özetliyor: “Hayırlı olsun Milletin cebinden veriliyorsa bu meseleyi milletin takdirine bırakıyoruz!”


Bilmeyenler için söyleyelim.. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yöneten Recep Tayyip Erdoğan’ın maaşı 13 bin TL.. Erdoğan’a danışmanlık yapan Hasan Pehlivan’ın maaşı ise 13 bin euro.. Yani neredeyse 30 bin TL..


Birileri bu maaşı gizlemeye kamuoyundan saklamaya çalışsa da, gerçeklerin üstü örtülemedi. Kamu Etik Kurulu inceleme yaptı ve iddiaların tamamen gerçek olduğu görüldü. hem de bu gerçek Kamu Etik Kurulu’nun resmi internet sitesinden ilan edildi.


Bunun üzerine Başbakanlık Teftiş Kurulu’da bir inceleme yapmak zorunda kaldı. O inceleme sonucunda hazırlanacak rapor bizzat Başbakan Erdoğan’a sunulacak.


Peki Erdoğan’dan üç kat fazla maaş alan danışmanı ne iş yapıyor?


Pehlivan, Başbakanlık, yatırım destek ve tanıtım ajansında görevli.. Ancak Kamu Etik Kurulu’na yapılan bir şikayet sonrası ortaya çıkarılan bu skandal orandaki maaşı alması pek kolay olmayacak gibi görünüyor.


5 milyon kişinin asgari ücretle hayatını idame ettirmeye çalıştığı Türkiye gerçeği göz önüne alındığında, Başbakanlık Teftiş Kurulu raporunun ardından danışmana verilen bu ballı maaşın hangi rakamlara ineceği ise şimdiden merak konusu..

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ