Haber 16

Başbuğ’un karara ilk tepkisi Video

Başbuğ Silivri Cezaevi’nde Tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesinden çıkarılırken, basına kısa bir açıklama yaptı.

Başbuğ’un karara ilk tepkisi Video
  • Gündem / Son Dakika
  • 06 Ocak 2012
  • Başbuğ’un karara ilk tepkisi Video için yorumlar kapalı
  • 205 KEZ OKUNDU

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir sivil mahkeme, eski Genelkurmay Başkanını tutukladı.

Tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesinden çıkarılırken, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 26. Genelkurmay Başkanı, terör örgütü kurmaktan ve yönetmekten tutuklandı. Takdir, yüce Türk milletinindir” diye konuştu.

Sivil bir araca bindirilen Başbuğ, daha sonra Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçirilen Başbuğ, geniş güvenlik önlemleri eşliğinde ve bir ambulas nezaretinde Silivri Cezaevi’ne götürüldü. Cezaevi önünde toplanan bir grup, Başbuğ’a destek verdi.

Mahkemedeki ifadesinde İlker Başbuğ’un, kendisi için en büyük cezanın “terör örgütü yöneticiliği” ile suçlanmak olduğunu söylediği öğrenildi. Suçlamaları sert bir dille reddettiği bildirilen Başbuğ’un, suçlamanın trajikomik olduğunu kaydettiği vurgulanarak, “Söz konusu belgelerde benim imzam yok, bana kesinlikle arz edilmedi” dediği ve “Bizler geliip geçiciyiz ama sizler bu kararla tarihe not düşeceksiniz” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ