Haber 16

Başka banka ATM’si nasıl can yaktı?

Çorum’un İskilip ilçesinde başka bankaya ait ATM cihazından bakiye sorgulaması yapan vatandaş, hesabını kapatmayı unutunca 50 kuruş için 48 lira ödedi.

Başka banka ATM’si nasıl can yaktı?
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 04 Eylül 2010
  • Başka banka ATM’si nasıl can yaktı? için yorumlar kapalı
  • 290 KEZ OKUNDU

Cebi yanan vatandaş, “Bankacılıktaki tek taraflı düzenleme ve sözleşme maddeleri sebebiyle herkes açtığı hesabı kapatmak için sonuna kadar takip etsin.” uyarısında bulundu.

Öğretmenlik yapan Erdal Can, birkaç yıl önce Zonguldak’ta çalıştığı kurumun maaş ödemesi için verdiği bankamatik kartıyla başka bir bankanın ATM cihazından bakiye sorgulaması yaptı. Hesabında bakiye para kalmadığını gördü. Kartını imha eden Can, hesabının kapandığını düşündü. Ancak bir süre sonra bankadan kredi reklam mesajları gelince, beklemediği bir borçla karşılaştı. Mesajların gelmemesi için bankayı arayan genç öğretmen, banka yetkilisinden hesabının aktif olduğunu ve borcunun bulunduğunu öğrendi.

Hesabı kapattığını düşünen Can, banka yetkilisinin ‘borcunuz var’ uyarısı karşısında şaşırdı. Erdal Can, yaptığı araştırma sonucunda 2009 Ekim ayında başka bir bankadan bakiye sorgulaması yaptığı için 50 kuruş bir masraf oluştuğunu ve bunun bugüne kadar faiz işleyerek 48 TL’ye ulaştığını öğrendi.

Can, bankanın Zonguldak’taki adresine bildirim yapıldığını söylediğini, ancak kendisine herhangi bir borç bildirimi, SMS veya fatura ulaşmadığını belirtti. Vatandaşları banka işlemleriyle ilgili uyaran Can, “Ben bu borcu 10 yıl sonra öğrensem evimi, arabamı mı satacaktım. Devletin kurduğu sistem ve bankacılıktaki tek taraflı düzenleme ve sözleşme maddeleri sebebiyle herkes açtıkları hesapları kapatmak için sonuna kadar takip etsin.” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ