Haber 16

Batman-Hasankeyf’teki PKK saldırısı

Saldırıda eski BDP yöneticisi de öldü

Batman-Hasankeyf’teki PKK saldırısı

PKK’lı teröristlerin Demirlipınar Köyü yoluna döşediği mayının patlaması sonucu bölgeye gitmek isteyen İHD eski başkanı ve köy muhtarı Sadi Özdemir, kardeşleri BDP’li eski yöneticilerden Salih Özdemir ile Almanya’da oturan 45 yaşındaki Sofi Özdemir ile Batman Barosu eski Başkanı 48 yaşındaki Sedat Özevin öldü.


Olay, dün geceyarısı Hasankeyf ilçe yolu üzerinde bulunan Güney Raman petrol bölgesindeki ‘1’ ve ‘2’ no’lu kuyularının bulunduğu bölgede meydana geldi. Kuyuların bulunduğu bölgeye gelen 4 terörist, buradaki 4 özel güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi. PKK’lı teröristler daha sonra işçilerin yattığı konteyneri ateşe verdi. PKK’lı teröristler daha sonra Demirlipınar Köyü’ne giden stabilize yola mayın döşedi. Konteynerden yükselen alevleri gören 2 kilometre uzaklıktaki Demirlipınar Köyü’nde oturanlar alevlerin anız yangınından yükseldiğini zannederek söndürmek için hareket etti.


Demirlipınar Köyü Muhtarı ve İHD Batman Şubesi eski Başkanı olan 47 yaşındaki Sadi Özdemir, ağabeyi BDP eski yöneticilerden 55 yaşındaki Salih Özdemir, Almanya’da oturan kardeşi 45 yaşındaki Sofi Ödemir ile Batman Barosu eski Başkanı 48 yaşındaki Sedat Özevin de özel araçla yangını söndürmek üzere hareket etti. Özevin’in yönetimindeki 72 DY 411 plakalı otomobil, stabilize yolun 500’üncü metresine döşenen mayının üzerinden geçince büyük patlama oldu. Patlamada araç parçalanırken içindekiler de öldü. Patlamada ölen Batman Barosu eski başkanlarından Sedat Özevin’in, halen BDP Batman İl Başkanlığı’nı sürdüren Saadet Becerekli’nin amcasının oğlu olduğu belirlendi.


Mayıp patlaması sonucu yaşamını yitiren 3’ü kardeş 4 kişinin mezarı yan yana kazıldı. Batman Bölge Devlet hastanesi morguna kaldırılan Özdemir kardeşler ile eski Baro Başkanı Özevin’in otopsileri sürerken, tanınmaz hale gelen cesetlere ait parçaların bir bölümü bu sabah olayın olduğu bölgede Jandarma tarafından toplatıldı.


Batman Barosu Başkanı Yusuf Tanrısıven, olay yerinde incelemelerde bulunmayı istediklerini, buna izin verilmediğini belirterek, “Acımız büyük. 2006-2008 yılları arasında Baro Başkanlığı ve İHD yöneticiliğini yapan arkadaşımız Sedat Özevin’in de aralarında bulunduğu dört kişinin mayın saldırısında yaşamını yitirmesinin üzüntüsü içindeyiz. Güvenlik görevlileri, araştırmalarını tamamlamadığından bizi bölgeye bırakmadı” dedi.


Bölgede soruşturma ve operasyonun devam ettiği belirtildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ