Haber 16

Bayram’da havalar nasıl olacak?

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmelere göre, Batı Karadeniz…

Bayram’da havalar nasıl olacak?
  • Gündem / Son Dakika
  • 03 Kasım 2011
  • Bayram’da havalar nasıl olacak? için yorumlar kapalı
  • 240 KEZ OKUNDU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmelere göre, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, İstanbul’un kuzey kesimleri, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ile gece saatlerinden sonra Çankırı, Amasya ve Tokat çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte Bursa, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Ankara ve Eskişehir çevrelerinde sis hadisesi bekleniyor.


Hava sıcaklığı, yağış alan yerlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.


Perşembe ve Cuma günü yurdun büyük bir bölümünde yağış bekleniyor. Yağışlar, Doğu Anadolu’nun kuzey bölgeleri ile yüksek kesimlerinde kar, diğer bölgelerde yağmur şeklinde olacak.


Yağışlı havanın Cumartesi gününden itibaren yurdun Doğu kesimlerine kayacağı tahmin ediliyor.


KURBAN BAYRAMININ BİRİNCİ GÜNÜ


Pazar günü yani Kurban Bayramı’nın birinci günü, Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz bölgesi dışında tüm yurtta hava az bulutlu ve açık olacak. Sıcaklıkların ise mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.


BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU


Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Balıkesir’in Bandırma ve Tekirdağ’ın Çorlu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, akşam ve gece saatlerinde İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.


HAVA SICAKLIĞI: Yağış alan yerlerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.


RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), güneydoğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ile Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.


BÖLGELERDE HAVA


MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Çorlu ve Bandırma çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.


EGE: Az bulutlu, iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya çevrelerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.


AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.


İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, akşam ve gece saatlerinde Kayseri, Yozgat veSivasçevrelerinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kar şeklinde olacak.


BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, akşam saatlerinde Kastamonu’nun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak.


ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, akşam ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak.


DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, akşam ve gece saatlerinde kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.


GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.


DEPREM BÖLGESİNDE HAVA DURUMU


7.2’lik deprem ile sarsılan Van’da, bugün ve yarın kar yağışı bekleniyor.


Devlet Meteoroloji İşleri’nden alınan bilgiye göre, Van’ın bugün parçalı, çok bulutlu ve kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgede buzlanma ve don olayı görülebilir. Yağışın bölgeyi Pazar günü terk etmesi bekleniyor.


Van bugün gündüz 8, geceyse 0 derece olacak.
















BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ