Haber 16

BBP Erbakan’la ittifak içinde mi?

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan ile BBP lideri Topçu’nun biraraya gelmesi kulisleri hareketlendirdi..

BBP Erbakan’la ittifak içinde mi?
  • Politika / Son Dakika
  • 25 Ekim 2010
  • BBP Erbakan’la ittifak içinde mi? için yorumlar kapalı
  • 283 KEZ OKUNDU

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, seçimlere Saadet Partisi ile girmeleri ihtimaline ilişkin soru üzerine, ”Böyle bir görüşme olursa, bununla alakalı hiçbir komplekse düşmeden gitmem gerekirse giderim, gelmeleri gerekiyorsa ‘başımın üstüne’ derim, konuşurum” dedi.


Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali’yi makamında ziyaret ederek, çalışmalarından ötürü plaket sunan Topçu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.


Bir gazetecinin, ”Bugün Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan ile yaptığınız görüşmede seçimlerle ilgili bir sonuç çıktı mı?” sorusu üzerine Topçu, vatandaşların ”Seçimle alakalı bir iş birliği yapın, bizim oylarımız dışarıda kalmasın, elimiz rahatlasın. Size oy verelim” şeklinde taleplerde bulunduklarını söyledi.


Bugünkü ziyaretlerinin nedeninin, Saadet Partisi’nde yapılan kongreye ilişkin olduğunu belirten Topçu, ”Refahyol döneminde de genel başkanımız (merhum Muhsin Yazıcıoğlu), o hükümetin kurulmasıyla alakalı ciddi bir destek verdi. Büyük Birlik Partisi’nin desteğiyle o hükümet kuruldu. Millet iradesi, öyle bir hükümetin olmasını istiyordu” diye konuştu.


-”SİYASİ PARTİLERE VE KİŞİLERE KAPIM AÇIK”-


”Erbakan ile yapılan görüşmede, seçimlerde birleşme ile ilgili ne konuşuldu?” sorusu üzerine de Topçu, ”Seçimlerde birleşme ile alakalı bir şey konuşmadık. Sayın hocamız, kendi has üslubuyla ‘Bizim çocuklar’ diye başladı ve hükümetle alakalı eleştirilerini sıraladı. ‘Memnun oluyorum, birçok meselede aynı şeyleri düşünüyoruz’ dedi.


Topçu, sözlerini şöyle tamamladı:


”Ben, Muhsin Yazıcıoğlu’nun 35 yıllık yol arkadaşıyım. Milletin hayrına olan bir şeyi, milletin önünde yaparım. Ben zaten diyorum ki, ‘Bu millet, BBP zemininde milli demokrat merkez çatısı altında bir birlikteliği benden beklediğini’ söylüyor. Benim 18 yıllık geçmişim var ve ellerim tertemiz. Gelinen bu noktada hiçbir vebalım yok.


Önümüzdeki seçimlerde BBP, kendi hilal ve gülüyle seçime girecek. Girerken, milletin elini kolaylaştırmak için birliktelikler, evet, arzu ediyorum ve söylüyorum…


Bu milletin isteğini gören siyasi partilere ve kişilere kapım açık. Kapım açık derken, eşit şartlarda ve yan yana, beraber… Bunu da zaten söylüyorum. Saadet Partisi ile böyle bir görüşme olursa, ben ne gocunurum, gider görüşürüm, gelir görüşürüm. Bununla alakalı hiçbir komplekse düşmeden gitmem gerekirse giderim, gelmeleri gerekiyorsa ‘başımın üstüne’ derim, konuşurum. çünkü, millet böyle bir şeyi istiyor, esas olan bunu gerçekleştirmek. Bunun da adresini doğru tespit etmek.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ