Haber 16

BDP eylemleri ile ilgili iddia!

YSK’nın BDP’lilere yönelik veto kararıyla ilgili ilginç bir iddiaya ortaya atıldı. Aksiyon dergisinde yer alan…

BDP eylemleri ile ilgili iddia!
  • Politika / Son Dakika
  • 26 Nisan 2011
  • BDP eylemleri ile ilgili iddia! için yorumlar kapalı
  • 295 KEZ OKUNDU

YSK’nın BDP’lilere yönelik veto kararıyla ilgili ilginç bir iddiaya ortaya atıldı. Aksiyon dergisinde yer alan iddiada, YSK’nın veto kararını, KCK’nın 15 gün önceden bildiği ve buna göre hazırlık yaptığı ileri sürüldü. Öcalan’ın da yaşanacak olaylar konusunda bilgilendirildiği belirtildi.


Haşim Söylemez’in hazırladığı haberde KCK’nın 3 Nisan 2011’de Hakurk Kampı yakınlarında bir toplantı düzenlediği ve hazırlıklarını YSK’nın veto kararından günler önce yaptığı ifade edildi.


KCK’nın birçok eyalet sorumlusunun da hazır bulunduğu toplantıda, seçim ve seçimde takip edilecek stratejiler konuşularak karara bağlandı. Hangi adayın kaç KCK gençlik grubuyla seçim çalışmalarına katılacağı belirlendi. Haberde verilen bilgiye göre Mersin adayı Ertuğrul Kürkçü’nün 15 KCK mensubuyla çalışma yapmasının, alınan kararlardan biri olduğu ileri sürüyor. YSK’nın veto kararı ve sonrasında yaşananlar, Kürtlerin bir kesiminin AK Parti’ye karşı cephe almasına yol açtı.


Bölgeyi iyi tanıyan PKK yanlısı bazı kişilerin verdiği bilgiye göre geçen hafta yaşananlar, durumu BDP/KCK lehine çevirdi. Söz konusu değişim, istihbarat birimlerinin bilgilendirme notlarına ise şöyle geçti:


“Örgüt dışında halkta bir seçim heyecanı yoktu. Halk bezmiş durumdaydı. Ama şimdi her şey tersine döndü. Bazı partilerin yerel temsilcileri ile BDP’li yetkililer, YSK’nın veto kararına şaşırmadı. Sadece olay çıkarmak için görev üstlendiler. Partiler sanki bu durumu biliyordu. Örgütün önceki kararlarından da bu durumu tespit etmek mümkün. Doğu ve Güneydoğu, yeni olaylara gebe. Olayların tekrar yaşanması muhtemel.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ