Haber 16

BDP meclise ne zaman gidecek?

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun adayı olarak Diyarbakır’dan bağımsız milletvekili seçilen KADEP…

BDP meclise ne zaman gidecek?
  • Politika / Son Dakika
  • 26 Eylül 2011
  • BDP meclise ne zaman gidecek? için yorumlar kapalı
  • 369 KEZ OKUNDU

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun adayı olarak Diyarbakır’dan bağımsız milletvekili seçilen KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi, BDP’nin 1 Ekim’de boykota son vererek Meclis’e gideceğini açıkladı.


Şerafettin Elçi, Taraf gazetesinde Neşe Düzel ropörtajında gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi. Meclis’e gitmenin koşullarını yaratmaya çalıştıklarını anlatan Elçi, “AKP’den üç, bizden üç kişilik bir hukukçu heyeti şikâyetçi olduğumuz yasaları düzelten bir paket hazırlasın, biz Meclis’e girelim dedik. Başbakan, bu şartlarımızı elinin tersiyle itti” dedi.  Elçi, BDP’nin kararını da açıkladı:


BDP MECLİS’E DÖNÜYOR


“Olağanüstü bir şey olmazsa geri döneceğiz. Tahminime göre, 1 ekimde Meclis’e katılacağız. Genel arzu dönme yönünde. Özellikle yeni yapılan Türkiye’de Kürdistan Konferansı’na katılanların yüzde 90’dan fazlası Meclis’e dönülmesini istedi. Bu hafta gurubumuz karar alacak”


BDP NEDEN KARAR DEĞİŞTİRDİ?


Elçi, “Ne değişti de BDP geri dönme kararı aldı?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:


“Halk, şimdi bizden dönmemizi istiyor. Ayrıca zannedersem, hükümet kanadından da bazı olumlu adımlar atılacak. Ama ilk başta halk Meclis’e girmemizi istememişti. ‘Girerseniz kendimizi yakarız’ diyorlardı. Bizim başlangıçta Meclis’e girmeme tepkimiz haklıydı. Ortada çok bariz bir haksızlık vardı ve o haksızlığa karşı tepki göstermemiz doğaldı. Ama bu tepkiyi uzun uzadıya sürdürmek yanlış oldu. Şimdi Meclis’e dönmemiz gerekli”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ