Haber 16

BDP’li bağımsızların kaderi öcalan’ın elinde

BDP, YSK’nın Hatip Dicle kararını tanımadıklarını açıkladı. BDP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Koçali…

BDP’li bağımsızların kaderi öcalan’ın elinde
  • Politika / Son Dakika
  • 23 Haziran 2011
  • BDP’li bağımsızların kaderi öcalan’ın elinde için yorumlar kapalı
  • 316 KEZ OKUNDU

BDP, YSK’nın Hatip Dicle kararını tanımadıklarını açıkladı. BDP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Koçali, kararı İmralı’da bulunan Öcalan ile paylaşılacağını söyleyerek, bu görüşme doğrultusunda bir adım atılacağını söyledi. Koçali’ye göre partideki genel eğilim ya hep ya hiç!


Diyarbakır’da, BDP Yenişehir İlçe Başkanlığında toplanan gruba hitaben konuşan Koçali, halkın bütün baskılara rağmen, her zaman demokratik siyasete bir şans verdiğini ifade ederek, şunları söyledi:


”Bu karar hukuki bir karar değildir, bu karar siyasi bir karardır. Bu kararı tanımıyoruz. Bu karar siyasi olduğu gibi vicdani ve ahlaki değildir ama şimdi biz kendi kararlarımızı almayı biliyoruz. ‘Ya hep beraber ya hiçbirimiz’ diyoruz. Bizim geleneklerimiz, devrimci anlayışımız böyle. Süreci iyi analiz etmemiz lazım. Büyük bir sabırla demokratik siyasetin kazanması için neler yaptık, son iki ay içerisinde 43 cenaze geldi, arkadaşlarımız tutuklandı, KCK duruşması ileri bir tarihe ertelendi, vekil arkadaşlarımız hala bırakılmadı. Bugün burada da, İstanbul’da da hava güzel ama ‘hava muhalefeti’ nedeniyle İmralı ile görüşme olmadı. Biz İmralı’daki görüşmelere büyük değer biçiyoruz. Şimdi görevimiz daha büyük, ev ev, kapı kapı dolaşıp gerçekleri halkımıza anlatacağız.”


“SAVAŞ İSTEYENLERLE BARIŞ İSTEYENLERİN KAVGASI BU”


Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Altan Tan da ”demokratik bir Türkiye ve demokratik bir
özerklikle Kürt meselesinin çözülmesi için güçlü bir temsille geldiklerini” ifade ederek, ”Bilgili, kültürlü, yetenekli ve kararlı 36 kişinin Ankara’ya gelmesi maalesef savaş isteyenleri, bu sorunun çözümünü istemeyenleri korkuttu, hadise budur. Savaş isteyenlerle barış isteyenlerin kavgasıdır bu, temelinde bu var” dedi.


Konuşmalardan sonra, Koçali ve Tan ile Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk’un da aralarında bulunduğu grup, yaklaşık 1 saat Gevran Caddesinde oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ