Haber 16

BDP’nin isteğine Şahin’den sert yanıt

Mehmet Ali Şahin’den BDP’ye: Başka bir kongre, başka bir meclisi tanımıyoruz.

BDP’nin isteğine Şahin’den sert yanıt
  • Gündem / Son Dakika
  • 21 Aralık 2010
  • BDP’nin isteğine Şahin’den sert yanıt için yorumlar kapalı
  • 263 KEZ OKUNDU


TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Demokratik Toplum Kongresi kararları ile ilgili bir soruyu yanıtlarken, Türkiye’nin her türlü sorununun konuşulduğu ve çözüleceği yerin TBMM olduğunu belirterek, “Başka bir kongre, başka bir meclisi tanımıyoruz. Bu sevda peşinde koşan arkadaşlarımız durumlarını lütfen değerlendirsinler. Sonuçlarına katlanmak zorunda kalırlar” dedi.


O TÜR KARARLARLA İLGİLENMİYORUM


 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, Demokratik Toplum Kongresinde “demokratik Özerk Kürdistan” şeklinde açılım ortaya konulduğunun belirtilmesi üzerine, “Türkiye ile ilgili kararların yasama organı TBMM’dir. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde tüm vatandaşlarımızı ilgilendiren kararların alındığı Meclisin Başkanı olarak o tür kararlarla ilgilenmiyorum. O tür kararlar mevzuatımız açısından ne ifade ediyorsa onu yetkili kurumlar değerlendirir, yapılacak bir şey varsa gereğini yaparlar” diye konuştu.

Bir gazetecinin, “BDP milletvekilleri Meclis kürsüsünde Kürtçe konuşuyor. Muhalefet sizin inisiyatif kullanmanız gerektiğini söylüyor” sözleri üzerine ise Şahin, şunları söyledi:


SONUÇLARINA KATLANIRLAR


“TBMM’de ancak Türkçe hitap edilir. Bu konudaki mevzuatımız bu şekildedir. Hatta biraz daha geriye giderek şunu da ifade edebilirim: Osmanlı’da da 1876 ve 1908 Teşkilatı Esasiye anayasalarına baktığınız da da resmi dil Türkçedir. Dolayısıyla bu tür tartışmaları son derece gereksiz, gerginliğe yol açıcı bulduğumu ifade etmek istiyorum. Türkiye’nin her türlü sorununun konuşulduğu, çözüleceği yer burasıdır. Başka bir kongre, başka bir meclisi tanımıyoruz. Bu sevda peşinde koşan arkadaşlarımız durumlarını lütfen değerlendirsinler, sonuçlarına katlanmak zorunda kalırlar.”

ADIM ATMAMIZA GEREK YOK


Şahin, “Siz bir adım atacak mısınız kürsüde Kürtçe ile ilgili” sorusuna ise “Atmamıza gerek yok. Türkçe konuşulur. Meclisi yöneten başkanvekillerimiz gereken neyse yaparlar” yanıtını verdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ