Haber 16

Bilgisayarları çaldı camide sakladı!

Balıkesir Susurluk’ta bir ilköğretim okulundan 16 adet dizüstü dizüstü bilgisayar ile LCD televizyon çalıp okulun güvenlik kameralarını söken ve çaldıklarını camide saklayan hırsız film gibi bir operasyonla yakaladı.

Bilgisayarları çaldı camide sakladı!


Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 1 hafta önce Susurluk Yeni Mahalle’deki Mehmetçik İlköğretim Okulu’nda hırsızlık olayı meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polislerin yaptığı incelemede, pazar günü okulun açık olan arka kapısından giren hırsızın kapıları açık olan sınıflardan değişik markalardaki 16 adet dizüstü bilgisayarı çaldığı belirlendi. Ayrıca, müdür odasından da 1 adet Sunny marka LCD tipi televizyon ile 1 adet amfi cihazının da çalındığı tespit edildi. Bunlardan başka, okul içerisinde bulunan 5 adet güvenlik kamerasının yerlerinden söküldüğü belirlendi.


Susurluk Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlattığı olayla ilgili araştırma yapan Susurluk İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, okulun bahçesinde ve hizmet binasının içerisinde bulunan kameraların 6’sında şüphelinin görüntülerini tespit etti. Kimlik bilgisine ulaşılan şüphelinin Zafer O. (23) isimli şahıs olduğu tespit edildi. Polis şüpheliyi olaydan bir gün sonra yakalarken çalınan eşyalar ise ele geçirilemedi. Şüpheli Zafer O. savcılık tarafından serbest bırakıldı.


ÇALDIĞI BİLGİSAYARLARI CAMİDE SAKLAMIŞ


Hırsızlık olayının peşini bırakmayan polis, Balıkesir’deki bir spot eşya satan dükkanda Susurluk’taki ilköğretim okulundan çalınan Sunny marka LCD televizyonu buldu. Bu televizyonun Z.O. isimli şahsın 300 TL.’ye sattığını tespit eden polis, şahsın iş yerine bıraktığı cep telefonundan şüpheliye ulaştı. Şüpheliyi yakın takibe alan polis, dün gece yarısı Susurluk ilçe merkezindeki Güneş Camii’nde yaptığı aramada 16 adet lap top bilgisayarı buldu. Çaldığı dizüstü bilgisayarlarla birlikte yakalanarak gözaltına alınan Zafer O. isimli şüpheli, tekrar adli makamlara teslim edildi. Uyuşturucu ve Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet suçlarından kaydı bulunan Zafer O., savcılıktaki ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çalınan dizüstü bilgisayarlar ve çantaları ile LCD televizyon ise Susurluk polisi tarafından Mehmetçik İlköğretim Okulu’na teslim edildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ