Haber 16

Bir ilçeden kökleri kazındı!

‘Sigara içme’ kavgasının sonunda bir ilçeden sürgün edildiler, adeta kökleri kazındı. Çoluk çocuk göç etmek zorunda kaldılar.

Bir ilçeden kökleri kazındı!


Manisa’nın Selendi İlçesi’nde, yılbaşı gecesi sigara yüzünden çıkan ve beş gün sonra tekrar alevlenen olayların ardından güvenlik amacıyla, ev ve kaldıkları naylon çadırlardan alınan 15’i çocuk, 20’si kadın toplam 74 Roman vatandaşı Gördes ilçesine götürüldü.


Buradaki Hüseyinbaba mahallesinde misafir edilen Romanlar, yakınlarının evlerine yerleştirildi.

Gördes Kaymakamlığı’na vekalet eden Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, evlerinden ayrılmak zorunda kalan Romanlar’la bir toplantı yaptı. Gördes Kültür Merkezi’ndeki toplantıya sadece erkekler katıldı.

“BABAMIN ÖLÜMÜNE SEBEP OLDULAR”

Sigara tartışması nedeniyle olayların başlamasına neden olduğu ileri sürülen Roman vatandaşı Burhan Uçkan, basına kapalı olarak yapılan ve yaklaşık 2 saat süren toplantı çıkışında yaptığı açıklamada, yaşananlara isyan ederek, olaylar nedeniyle babasının kalp krizinden öldüğünü, acılarının büyük olduğunu söyledi.

Kendilerine ayrımcılık yapıldığını iddia eden Uçkan, “Üçüncü sınıf insan muamelesi görüyoruz. Evlerimizden edildik. Olaylarda başımı, gözümü dağıttılar. Babamın ölümüne sebep oldular. Toplantıda, Kaymakam Yalçın Sezgin’in bizleri farklı farklı ilçelere dağıtmayı düşündüklerini söyledi. Bunu kabul edemeyiz. Selendi’de kurulu bir düzenimiz vardı. Ancak, can güvenliğimiz olmadığı için oraya dönmemiz artık söz konusu değil. Devlet büyüklerinden birarada olabilmemiz için bize yardımcı olmalarını bekliyoruz” dedi.


KOCAMA LOKMA BİLE DÖKEMEDEN EVİMİZDEN OLDUK

62 yaşındaki anne Hatice Uçkan ise “Kocamın ölümünün 7’nci günü lokma bile dökemeden evimizden barkımızdan bizi buralara yolladılar” diyerek, tepkisini dile getirdi.

Mağdur Romanlar vatandaşlarından Hüseyin Uysal ise, “Böyle bir ayrımcılık yapılmasın” dedi. Uysal, Gördes’e gönderilirken bindirildikleri minibüslerin bile taşlanıp, camlarının kırıldığını anlatarak, “İnsan insana bunu yapar mı?” dedi.

“KONUYU TBMM’YE TAŞIYACAĞIZ”

Akhisar Çağdaş Romanlar Derneği Başkanı ve TBMM Roman Çalıştay Üyesi Erdoğan Şener de Hüseyinbaba Mahallesi’ne gelerek, Romanları ziyaret etti, şikayetlerini dinledi. Şener, “Mağdur Romanlar, olaylarda Selendi Belediye Başkanı ve kaymakamının ihmali olduğu ileri sürüyor. Yaşanan olaylarla ilgili inceleme başlattık. Gereken bilgileri toplayıp, konuyu TBMM’ye taşıyacağız” dedi.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ