Haber 16

Bir paket sigara 10 TL olacak!

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ın iddası doğruysa yeni yılda vergiler canımızı çıkaracak, tiryakiler ise tam yanacak.

Bir paket sigara 10 TL olacak!
  • Sağlık / Son Dakika
  • 23 Aralık 2009
  • Bir paket sigara 10 TL olacak! için yorumlar kapalı
  • 367 KEZ OKUNDU

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şartlara göre yeni vergi ya da vergi oranlarında artışın söz konusu olabileceğini belirtti. Şimşek, bu yıl için ödeneklerde kesintinin ise söz olmadığını kaydetti.

Madde üzerinde CHP Grubu adına konuşan İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Türkiye’de 20 yıldır ”dışa kanayan ve dıştan beslenen” çarpık bir büyüme modelinin götürülmeye çalışıldığını öne sürdü.

”Dışa kanama AKP döneminde büyüyor” diyen Oyan, dış borç miktarının arttığını, ”Türkiye’nin yoksullaştırıcı bir büyüme modelinden geçtiğini” söyledi.

Oyan, Tekel işçilerinin istihdamına yönelik önergelerinin reddedilmesini de eleştirdi. Oyan, ”Keşke tekel işçileri işletmeleri özelleştirilirken de bu kadar cevval olabilselerdi, bugünkü kadar dirençli olabilselerdi. Fakat yine de onları kutluyorum ve onlara yardım eleni uzatmamız lazım. İktidar biraz da emekten yana yüz göstersin” diye konuştu.

MHP Grubu adına konuşan Manisa Milletvekili Erkan Akçay ise 2009 bütçesini ”Cumhuriyet tarihinin en kötü bütçesi olarak” niteleyerek, 2010 bütçesinin de aynı akıbetten kurtulamayacağını ileri sürdü.

Mevcut iktidar döneminde ekonominin bütün temel sorunlarının derinleştiğini belirten Akçay, 2010 bütçesinde öngörülen açığın 65-70 milyar TL’yi bulabileceğini öne sürdü.

”Bu bütçeyle hiçbir sorun çözülmez” diyen Akçay, tütün mamulleri için öngörülen vergi artışları ile 6 TL’lik sigaranın 8.5-9 TL’ye yükseleceğini iddia etti. Akçay, ”Sigara tiryakilerine duyurulur” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ