Haber 16

Birkez daha özür için çağrı yaptı

Kıbrıs’ta Rumların tek taraflı olarak sondaj çalışmalarına başlamasıyla ilgili Akdeniz’de başlayan soğuk…

Birkez daha özür için çağrı yaptı
  • Gündem / Son Dakika
  • 22 Eylül 2011
  • Birkez daha özür için çağrı yaptı için yorumlar kapalı
  • 251 KEZ OKUNDU

Kıbrıs’ta Rumların tek taraflı olarak sondaj çalışmalarına başlamasıyla ilgili Akdeniz’de başlayan soğuk savaş devam ediyor. Rum Sigma TV önceki gece haber bülteninde durumla ilgili ilginç bir iddia ortaya attı.


Rum Sigma TV önceki gece haber bülteninde durumla ilgili ilginç bir iddia ortaya attı. Kanal, Türk F16 savaş uçaklarıyla İsrail F16 savaş uçaklarınin ‘birbirlerini kilitleyecek’ kadar yakın uçuşa başladığını iddia etti.


Habere göre, iki ülke savaş uçakları savaş mevzili kadar birbirlerinin radarlarında göründü. Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçakların sondaj yapılan bölgeye 50 kilometrede olduğu öne sürüldü. Rum Kesimi’ndeki İsrail Büyükelçiliği ise  bölgede “askeri güçleri olmadığını” savundu.


BAŞBAKAN İSRAİL’E SUNDUĞU 3 ŞARTI AMERİKA’DA YİNELEDİ


Sıcak bölgede bu gelişmeler yaşanırken, New York’ta bulunan Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin İsrail halkıyla sorunu bulunmadığını söyledi. İki ülke arasındaki sorunun kendi içinde barışık olmayan İsrail yönetiminden kaynaklandığını ifade eden Erdoğan, İsrail’i bir kez daha tazminat ödemeye ve özür dilemeye çağırdı.


Başbakan Erdoğan, Türkevi’ne giriş yaparken İsrail’li bir gazeteci hamle yaparak soru sormak istedi. Başbakanlık korumaları çantasını aradıktan sonra, gazeteci ”İsrail halkı ile ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusunu sordu. Erdoğan, soruya şu yanıtı verdi:


”Uluslar arası sularda yapılan vahşi bir katliamdan sonra, İsrail halkına değil, İsrail yönetimine söyleyecek sözüm var. Özür dileyecekler, tazminatı ödeyecekler, bunun yanında tabii Gazze;ye olan ambargoyu kaldıracaklar. Yoksa bizim İsrail halkıyla bir sorunumuz yok. Sorun kendi içinde barışık olmayan İsrail yönetimiyledir. Bunun dışında söyleyecek bir şeyimiz yok.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ