Haber 16

Boğaz Ağrıları İçin 4 Doğal Yöntem!

Hastalıklar Sağlıklı Yaşam
Dr. Mehmet Öz’den Boğaz Ağrıları İçin 4 Doğal yöntem Yazar seren | 20 Ocak 2015 0 Yorumlar 1
Kış mevsiminde en sık rastlanan rahatsızlıklardan biri olan boğaz ağrısı için Dr. Mehmet Öz 4 doğal yöntem öneriyor. Hemen ilaçlara saldırmadan önce bu yöntemleri uygulayın.

Boğaz Ağrıları İçin 4 Doğal Yöntem!

-ADAÇAYI VE EKİNEZYA
Avrupada yapılan araştırmalarla adaçayı ve ekinezya karışımı çayı üç gün tüketildiğinde boğaz ağrılarını %50 oranında azalttığı gözlemlenmiştir. Bazı araştırmacılara göre adaçayı içinde bulundurduğu ursolik asit ile iltihabı önlüyor ve ekinezya bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.

-NEMLENDİRME
Boğaz ağrısına virüslerin yol açtığını biliyoruz ancak virüs kadar boğaz ağrısına yol açan kuru hava boğazda mukus denilen bölgeyi tahriş ederek boğaz ağrısını kötüleştirir. Kuru havanın bu etkisini yok etmek için evinizdeki havayı buhar makinesiyle nemlendirebilirsiniz.

-BALLI VE MENTOLLÜ BOĞAZ PASTİLLERİ
Boğaz ağrılarına reçeteli çözüm bulmadan evvel pastil kullanmayı deneyin. Bu pastillerde bulunan maddeler boğazda iltihaplanmış mukozayı rahatlatarak boğazdaki ağrıyı hafifletir. Bal boğaz ağrısı ve öksürük için tam bir şifa kaynağıdır. Balın yanı sıra mentol de yararlı olabileceği gibi anesetzik etkisyle boğaz ağrısını uyuşturur ve dindirir.

-MEYAN KÖKÜYLE GARGARA
Meyan kökü boğaz ağrısı ve öksürüğün bir numaralı doğal çözümüdür. Boğaz ameliyatlarından sonra verilen gargaralara oranla meyan kökü gargarasının iki kat iyileştirme sağladığı saptanmıştır. Eğer bu fikre sıcak bakmıyorsanız meyan kökü çayını tüketerek de yararlanabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ