Haber 16

Bölücüler yine İzmir’de sahnede!

Mersin İzmir’de, bölücü terör örgütü PKK yandaşları yine gece ortaya çıktı, yine ortalığı yangın yerine çevirdi.

Bölücüler yine İzmir’de sahnede!

İzmir’in Bayraklı ilçesinde bir belediye otobüsüne taşlı saldırı düzenlendi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karşıyaka-Yamanlar hattında yolcu taşıyan ESHOT otobüsü, Onur Mahallesi son durakta yaklaşık 10-15 kişilik grubun taşlı saldırısına uğradı.

Yüzleri kapalı saldırganlar, otobüs içerisine, “molotofkokteyli” görünümünde çok sayıda boş şişe attı.

Saldırı nedeniyle panik yaşayan yolcular, otobüs şoförünün kapıları açmasının ardından aracı terk etti. Gruptakiler, saldırının ardından olay yerinden kaçtı.

Şoför ve yolcuların yaralanmadan kurtulduğu saldırı nedeniyle otobüste maddi hasar oluştu.


Mersin’de bu kez de polis aracına molotof  Mersin Mevlana Mahallesi’nde, bir grubun molotofkokteyli attığı polis aracında yangın çıktı. Olayda 2 polis memuru yaralandı.

Saldırganlar, molotofkokteyllerini attıktan sonra karanlıktan da yararlanarak sokak aralarına kaçtı.

Alev alan minibüsteki yangın, polislerin müdahalesine rağmen kısa sürede büyüyerek aracı sardı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın söndürüldü.

Yangında, minibüs kullanılamaz hale geldi. Yangına müdahale sırasında hafif şekilde yaralanan 2 polis memuruna olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince ilk yardım hizmeti verildi.

Polis memurları, daha sonra Mersin Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Yetkililer, saldırganların yakalanması amacıyla çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.

Bu arada, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda da şehir içi toplu taşımacılık yapan bir otobüse taşlarla saldırıda bulunulduğu ve bir kişinin kırılan camdan dolayı hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

Adana’da da izinsiz gösteri

Bu arada Adana’da da terör örgütü lehine sloganlar atarak izinsiz gösteri yapan bir gruba polis, panzerler eşliğinde müdahale etti.

Barbaros Mahallesi’nde izinsiz toplanarak ateş yakarak 17102 Sokak ile Eminağa Caddesini trafiğe kapatan bir grup, terör örgütü lehine slogan attı. Çevik Kuvvet ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, panzer ve TOMA adı verilen zırhlı araçlar eşliğinde gruba müdahale etti.

Göstericiler, polis ekiplerine molotofkokteyli ve havai fişek attı. Ekiplerin zırhlı araçlarla müdahalesi sonucu göstericiler ara sokaklara dağıldı. Polis ekiplerinin kullandığı biber gazından bazı vatandaşlar da olumsuz etkilenirken, yakılan ateş panzerler tarafından söndürüldü.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ