Haber 16

Brezilya fönünün zararları!

Brezilya fönü tehlike saçıyor. Uzun süre düz saçlara sahip olmak isteyenlere duyurulur!

Brezilya fönünün zararları!

ABD’de saç düzleştirme uygulamasını inceleyen bilim insanları, tüm dünyada kadınların başvurduğu Brezilya fönünün uygulandığı sırada, kuaförlerde havada kansere neden olduğu bilinen “formaldehit” adlı kimyasalın yüksek oranlarda bulunduğunu tespit etti.


ABD’de kuaförlerde kullanılan ürünlerde sadece yüzde 0.1 oranında formaldehit bulunmasına izin verilirken, Brezilya fönü için kullanılan ürünlerde tam yüzde 12 oranında bu kanserojen maddeden bulunuyor.


Jennifer Aniston ve Kim Kardashian gibi ünlüler tarafından tercih ediliyor


California Üniversitesi Kamu Sağlığı Merkezi’den Michelle Stewart araştırma sonuçları ile ilgili yaptığı açıklamada “Araştırmamız gösterdi ki gerekli kontroller yapılmadan, uygun bir havalandırma sistemi kurulmadan yapılan Brezilya fönü uygulamaları insanları yüksek oranda kanserojen maddeye maruz bırakıyor” dedi.


2005 yılında Brezilya’da ortaya çıkan “Brezilya fönü” kısa zamanda tüm dünya kuaförlerinde uygulanan bir saç bakımına dönüştü. Jennifer Aniston ve Kim Kardashian gibi ünlüler tarafından da tercih edilen Brezilya fönünün, nasıl keşfedildiği ise net olarak bilinmiyor. Fabrikalarda yünü düzleştirmek için kullanılan Formaldehit’in, saçları da düzleştirdiğinin deneme yanılma yöntemiyle keşfedildiğine inanılıyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ