Haber 16

Bu akşam şiddetli fırtına var!

Meteoroloji uyardı! Akşam saatlerine dikkat! Çünkü, şiddetli yağmurun ardından fırtına da geliyor…

Bu akşam şiddetli fırtına var!
  • İslam / Son Dakika
  • 08 Ekim 2010
  • Bu akşam şiddetli fırtına var! için yorumlar kapalı
  • 302 KEZ OKUNDU

Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava İstanbul’da da etkisini gösterdi. İstanbul’da gece boyunca aralıklarla sağanak yağışlar etkili oldu.


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden uyarı geldi! Başta İstanbul ve Çanakkale olmak üzere, Marmara’da yer yer kısa süreli fırtına bekleniyor.


Öte yandan Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıda, Marmara’da İstanbul başta olmak üzere kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) zamanla Kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına olacağının tahmin edildiği belirtildi.


Fırtınanın hızının, 70 kilometreye kadar çıkabileceği kaydedilirken vatandaşların ve ilgililerin, çatı uçması, ağaç devrilmesi vb. yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği açıklandı.


İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yağışların akşam saatlerinden sonra kent genelinde etkisini artırmasının beklendiğini bildirdi.


İSTANBUL’DA YAĞIŞLAR AKŞAM ETKİSİNİ ARTIRACAK!


Yağışlarla birlikte kentte hava sıcaklığının 4 ile 6 derece azaldığını belirten Yıldırım, “Yağışların akşam saatlerinden sonra İstanbul genelinde etkisini artırması bekleniyor.


Yarın günün ilk saatlerinde kuvvetli sağanak yağışın İstanbul’un kuzey ilçeleri ile Anadolu yakasında etkisini daha fazla hissettirmesi bekleniyor. Yağışların pazar günü aralıklarla süreceği öngörülüyor. Pazartesi günü ise İstanbul’da yağış beklentisi yok” diye konuştu.


PAZARTESİ GÜNÜ SICAKLIK ARTACAK


Yıldırım, en yüksek hava sıcaklığının bugün 14 derece olduğunu ifade ederek, pazartesi gününden itibaren sıcaklıkların yükselerek mevsim normallerine döneceğini kaydetti.


Rüzgarın da zaman zaman fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini aktaran Yıldırım, yarın öğle saatlerinden itibaren rüzgarın bu etkisini kaybedeceğini söyledi.


Yıldırım, özellikle bu gece yağışların neden olabileceği sel ve su baskınlarına karşı ilgilileri ve vatandaşları uyardı.


İŞTE BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU


Marmara’da fırtına var. Özellikle kuzey yönlerden esiyor, Marmara’nın Karadeniz kıyılarında olacak bu fırtına, sağanak yağışta oluşturuyor sıcaklığı aşağı çekiyor. Yağış cumartesiye geçişte aşırılaşacak. Cumartesi sabah saatlerinde su baskını ve sele karşı dikkat.


Ege’nin iç kesimlerinde de yıldırımlı gökgürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışlar hafta sonunda kesilecek ancak, sıcaklık cumartesi de düşmeye devam edecek.


Akdeniz sağanak yağışlı Adana, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde gökgürlütülü sağanak yağışlar olacak. Yağış cumarteside Doğu Akdenizde zayıflayarak devam edecek.


İç Anadolu’da Kayseri-Sivas çevreleri de aşırı yağışlı. Bölgenin büyük kısmında görülen yağış Başkent çevrelerini cumartesi etki altına alacak.


Karadeniz’inde tamamında yağışlar var. Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde sele dikkat. Yağış sağanak şeklinde cumarteside devam ediyor, pazar günü ise nispeten zayıflıyor.


Doğu Anadolu’da Erzurum, Bitlis, Van Malatya ve Elazığ çevreleri yağışlı. Yağış Erzurumda cumartesi devam edecek. Kars dolaylarını pazar günü içine alacak.


Güneydoğuda da sağanak yağışlar var. Gaziantepte de gökgürültülü sağanak yağışlar olabilir. Cumartesi pazar yağış bölgeden ayrılacak. Sıcaklık 2-3 derece yükselecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ