Haber 16

Bu cisim 75 yıldır saklanıyor

Bartınlı Ahmet dede dedesi tarafından bulunan bu cismi 65 yıldır saklıyor.. 75 yıl önce dedesinin bulduğu cismi gözü gibi koruyor..

Bu cisim 75 yıldır saklanıyor
  • Gündem / Son Dakika
  • 29 Aralık 2011
  • Bu cisim 75 yıldır saklanıyor için yorumlar kapalı
  • 316 KEZ OKUNDU

Bartın’da, 75 yıl önce deniz kenarında bulunan Rus yapımı deniz mayını 75 yıldır saklanıyor. 

Bartın merkeze bağlı tatil köyü olan KüçükKızılkum’un Gürcü Mahallesi’nde ikamet eden Ahmet Gürcü (65), 1935 yılında dedesi tarafından bulunan mayın şamandırasının 75 yıldır ailesindeolduğunu ve sakladığını iddia etti. 

Ahmet Gürcü, bölgede o yıllarda bir çok mayının bulunduğunu belirterek şöyle konuştu: ”Elimde görülen mayın şamandırasını büyükbabam 1935 yılında denizde bulmuş. 75 senedir de ailemizde. Mayını saklayarak koruyoruz. Suda batmıyor. Suda belli olmuyor. Dalga vurduğu zamanda kırılmıyor.
 Mayın zamanla şamandıranın altından koparak denize düşmüş. Yüzeyde kalan şamandıra da karaya vurmuş. Kristal bir şamandıradır. Bu olaydan sonra bir mayın daha çıkıyor. Buranın bir köyündeki genç baltayla vurarak mayını kırmak istiyor. Baltayı vurmasıyla mayın patlıyor. Genç hayatını kaybediyor. Birçok kez daha bulunan mayın çağrılan yetkililer tarafından imha ediliyor. En son 1969 yılında denizde çok büyük bir mayın bulundu. Savaş gemileri gelerek mayını patlattı. 1.2 şiddetinde sarsıntı yaptı.” 

kullan

Ahmet Gürcü, kırılmış mayın şamandıralarının yıllardır köyleri ve çevresindeki köylerin sahillerinde bulunduğunu iddia etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ