Haber 16

Bu hafta hava nasıl olacak?

Yeni haftayı Türkiye sıcak hava ve güneşle karşılayacak. Marmara, Ege ve Akdeniz’de yeni haftanın ilk günlerinde sıcaklık 20 dereceyi geçecek. Perşembeden sonra yine yağmur var. Bölge bölge gün gün yeni haftada hava durumu için tıklayınız..

Bu hafta hava nasıl olacak?
  • İslam / Son Dakika
  • 13 Mart 2011
  • Bu hafta hava nasıl olacak? için yorumlar kapalı
  • 378 KEZ OKUNDU


Duygu Bayhan NTV Meteoroloji Editörü


Termometreler Marmara, Ege ve Akdeniz’in çok geniş bir kesiminde 20 dereceyi geçecek. Yağmurlar ise perşembeden itibaren geliyor, hafta içi çok hızlı artan sıcaklık önümüzdeki hafta sonu normal değerine inecek.


Batı ve iç kesimlerde başlayan ısınma çarşambadan sonra doğu bölgelerde de çok hızlı şekilde hissedilecek. Isınmayla eriyecek karların yol açacağı su baskını, taşkın ve çığ riskine karşı tedbir alınmalı. Özellikle tarım alanlarında taşkınlar yaşanabilir.


İstanbul pazartesi-çarşamba günleri arası güneşli, boğazda sis sabah ve gece saatlerinde artabilir. Sıcaklık pazartesi 16, salı 18, çarşamba 20 dereceye çıkacak. Perşembeden sonra yine yağmur var. Cumadan itibaren ve hafta sonu sıcaklık düşecek.


Ankara haftayı puslu ve güneşli geçirecek. Sıcaklık pazartesi 11, çarşamba 15 derece. İzmir sıcak ve 20 derece, körfezde pus, gökyüzünde bol güneş olacak. Perşembe günü lodos İzmir’e hafif yağmurları getirecek.


Marmara‘daki bol güneş perşembeden itibaren yerini yağmurlara bırakabilir. Haftanın ilk üç günü hava açık, sıcaklık 20-21 derece, çarşamba ve perşembe termometreler 23 dereceyi gösterebilir.


İç Anadolu’da da sıcaklık artışı başladı, özellikle çarşambadan itibaren sıcaklık bugüne göre 7 derece daha yüksek olacak. Buzlanma sona eriyor ama sürücüler bu defa da artacak sise dikkat etmeli.


Ege kıyılarından giren sıcak hava dalgası termometreleri 20 derece ve üzerine çıkardı. Lodos esiyor, İç Ege’de sis var. Perşembeden itibaren lodos hafif yağmurlar da getirebilir.


Güneyde de hava tamamen güneşli, sıcaklık Antalya’da 21, Diyarbakır’da 14 derece. Güneydoğu haftanın ikinci yarısı 6 derece daha sıcak olacak.


Doğu Anadolu‘da kar yağışının kesilmesi ve havanın açmasıyla geceleri kuvvetli don ve ayaz olacak. Erzurum gece -13, Kars -19 derece. Gündüz sıcaklığı ise gün gün artacak.


Karadeniz güneşli, sıcaklık çarşamba günü 17 dereceyi bulacak. Rüzgar zayıf, özellikle Bolu’dan geçecek sürücüler sabah ve gece saatlerinde yoğun sisle karşılaşabilir.


SICAKLIKLAR İÇ VE BATI KESİMLERDE 3 İLA 5 DERECE ARTACAK


Hava sıcaklığı, iç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre, Trabzon, Rize, Artvin, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar; Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yağmur, yükseklerinde karla karışık yağmur, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde kar şeklinde olacak. İç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer sis olayı bekleniyor.


Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, kuzeybatı kesimlerde yer yer güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.


-SİS, BUZLANMA VE DON UYARISI-


İç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer sis olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.


-ÇIĞ TEHLİKESİ-


Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.


-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:


İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde yer yer hafif sisli.(14)


ANKARA: Az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli.(8)


İZMİR: Az bulutlu ve açık.(19)


ANTALYA: Az bulutlu ve açık.(19)


SAMSUN: Parçalı bulutlu.(11)


ERZURUM: Parçalı bulutlu.(-2)


DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde hafif sisli.(14)


-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:


MARMARA: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde hafif sis görülecek.


EGE: Az bulutlu ve açık geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde, sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.


AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde, sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.


İÇ ANADOLU: Az bulutlu geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah saatlerinde yer yer sis olayı bekleniyor.


BATI KARADENİZ: Az bulutlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde, sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.


ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, kıyıları çok bulutlu, zamanla Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri hafif yağmur, yüksekleri karla karışık yağmurlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.


DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Van, Hakkari ve Şırnak çevreleri aralıklı kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.


GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğusu çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.


KUŞADASI’NA BAHAR GELDİ


Kuşadası’nda yaklaşık bir haftadır devam eden şiddetli fırtına, yağmur ve soğuk hava yerini bahara bıraktı.


Hafta sonu tatilcileri, sabahın erken saatinde sahilleri doldurdu. Sıcaklığın 22 dereceye ulaştığı Kuşadası’nda, sahillerdeki kafelerde boş yer kalmadı.


Kuşadası’nda aralıksız süren yağmurla birlikte, hava sıcaklığı da yer yer 1 dereceye kadar düşmüştü.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ