Haber 16

Bu imha TSK’yı zora soktu!

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde yola döşenen mayının patlaması sonucu yedi askerin şehit olmasıyla…

Bu imha TSK’yı zora soktu!
  • Gündem / Son Dakika
  • 07 Haziran 2011
  • Bu imha TSK’yı zora soktu! için yorumlar kapalı
  • 249 KEZ OKUNDU

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde yola döşenen mayının patlaması sonucu yedi askerin şehit olmasıyla ilgili açılan davada, mayını teröristlerin yerleştirdiğine yönelik telsiz konuşmalarının yer aldığı belgenin ‘sehven’ imha edildiği ortaya çıktı. Oysa sanık askerler davada mayını ‘kendilerinin değil’ de PKK’lıların döşediğini öne sürüyor ve bu konuda telsiz konuşmaları olduğunu iddia ediyordu.


Çukurca’da 28 Mayıs 2009 günü Hantepe bölgesine düzenlenen operasyon sırasında yedi asker mayına basarak şehit olmuştu. Davanın sanıkları Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Tuğgeneral Zeki Es arasında geçen, mayını askerin döşediği yönündeki konuşmalar internete düşmüştü. Kaya ve Es’in de aralarında bulunduğu altı sanıklı davanın dünkü duruşmasında önemli bir gelişme yaşandı. Mahkemenin talebi üzerine GES (Genelkurmay Elektronik Sistemler) Komutanlığı’ndan gelen yazıda olay tarihinde terör örgütü mensuplarınca patlamaya ilişkin telsiz kayıtlarının sehven imha edildiği’ ifade edildi.


Belgede GES Komutanlığı’nda görevli, Tuğgeneral Kahraman Güneş’in ifadesinde, “Teröristlerin telsiz konuşmalarında patlayıcıyı döşeyen teröristin ismi kod adıyla yer almaktaydı. Bunların saklanması istendi. Ancak diğer telsiz konuşmalarıyla beraber bunların da sehven imha edildiği ortaya çıktı” dediği belirtildi. Sanık Es ise “Telsiz konuşmaları bir ay saklanır sonra da imha edilir” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ