Haber 16

Bu istifa nereden çıktı!

Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar’ın istifa ettiği ve yazıları bıraktığı yolunda medyada çıkan haberlerin bir temelinin olmadığı anlaşıldı. Yazar Tayyar, “Yarın yazımı yazacağım ve yazı günümde yazı çıkacak” dedi.

Şamil Tayyar, bugüne kadar adından en çok söz edilen yazarlardan oldu. Yazdığı yazılar ve kaleme aldığı kitaplarda işlediği konular, Türkiye gündeminin en hassas olduğu konular oldu.

Ergenekon konusunda yazdığı yazılarla başı derde girdi. Ergenekon sanıklarının avukatları tarafından açılan davalarda, “gizliliği ihlal”den mahkum oldu. Hakkında hapis cezaları verildi.

Artık yazı yazamaz noktaya sürüklenen Şamil Tayyar, buna isyan etti. “Bari kalemimi elimden alın” diyerek feryat etti. Ama ne olursa olsun yazmayı sürdürme konusunda kararlı bir tavır aldı.

“Star gazetesinden istifa ettiği” iddiaları üzerine Şamil Tayyar’ı aradım. İstanbul Tüyap’ta başlayan Kitap Fuarı’nda kitaplarını imzalıyordu. Hakkında internette çıkan haberlerden bilgisi yoktu.

“Böyle bir şey yok” dedi ve kestirip attı. Bir taraftan kitap yazmayı sürdüreceğini ama gazetede yazılarını yazmaya devam edeceğini, Kanaltürk ve Beyaz TV’de program yapmayı sürdürdüğünü belirtti.

Şamil Tayyar, şunları söyledi:

“Son yazdığım kitap kısa zamanda 50 binin üzerinde sattı. Satışları hala da iyi. Üstelik gazete yönetimi ile aramda hiçbir sorun yok. Çalışmalarımı rahatça sürdürdüğüm böyle bir ortamda gazetemi niçin bırakayım. Yarın yazımı yazacağım ve yazı günüm olan pazartesi günü yazım Star’da yer alacak.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ