Haber 16

Bu meslekleri seçerseniz işsiz kalırsınız

İşsiz bırakan bölümlerin başında yüzde 19la sanat, yüzde 16.5 ile bilgisayar, yüzde 15 ile işletme ve yüzde 14 ile gazetecilik bölümleri geliyor.

Bu meslekleri seçerseniz işsiz kalırsınız
  • Gündem / Son Dakika
  • 31 Temmuz 2012
  • Bu meslekleri seçerseniz işsiz kalırsınız için yorumlar kapalı
  • 296 KEZ OKUNDU
Üniversite tercihleri için ter döken 1.5 milyon gençle ilgili araştırma yapan CHP’nin istatistik uzmanı Milletvekili Umut Oran hangi bölümlerden mezun olan gençlerin işsiz kaldığını da gösterdi.
 
Oran’ın çalışmasına göre; sanat, bilgisayar, işletme ve gazetecilik bölümünden mezunlar işsiz kalırken güvenlik hizmetleri, sağlık ve hukuk mezunları rahat iş buluyor.
 
İŞ BULDURAN BÖLÜMLER
 
Bu yıl YGS’ye giren 2 milyona yakın gençten ancak 937 bini üniversiteye yerleşecek. Tercih yapma hakkına 1.5 milyon gencin sahip olduğu var sayıldığın da başvuranların yarısı açıkta kalacak.
 
Tercih yapacak gençler için en önemli nokta ise “diplomalı işsizler” ordusuna katılmalarını engelleyecek doğru tercihleri” yapabilmek.
 
İşte Oran’ın çalışması hangi bölümlerin mezunlarının işsiz, hangilerinin iş bulma şansına sahip olduklarını gösteriyor.
 
Buna göre işsiz bırakan bölümlerin başında yüzde 19’la sanat, yüzde 16.5 ile bilgisayar, yüzde 15 ile işletme ve yüzde 14 ile gazetecilik bölümleri geliyor. Bunları iş ve yönetim, ziraat, sosyal-kişisel hizmetler, fizik, ulaştırma-çevre, mimarlık ve inşaat izliyor.
 
Mezunları arasında işsizliğin en düşük olduğu alanların başında güvenlik hizmetleri, sağlık ve hukuk geliyor.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ