Haber 16

Bu mu sizin barış, kardeşlik anlayışınız!

Diyarbakırda’ki olaylarda bir kişi öldü. Ak Partili vekiller bir açıklama yaptı. Endişeyle izliyoruz dediler ve DTP’ye gönderme yaptılar.

Bu mu sizin barış, kardeşlik anlayışınız!
  • Kadın Dünyası / Son Dakika
  • 06 Aralık 2009
  • Bu mu sizin barış, kardeşlik anlayışınız! için yorumlar kapalı
  • 326 KEZ OKUNDU

Diyarbakır’da bugün DTP’nin izinsiz gösterisine polisin müdahalesiyle başlayan eylemlerde bir kişi öldü. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri yaptıkları ortak açıklamada, Diyarbakır’daki sokak eylemleri ve taşkınlıkları üzülerek ve endişe ile izlediklerini belirttiler. Açıklamada “Bugüne kadar hak ve özgürlüklerden bahsedenler ve demokrasi isteyenlerin şiddeti araç olarak kullanmaya devam etmesi, sürdürülmekte olan kardeşlik ve barış projesini kişi ve grupların çıkarlarına feda etmeleri asla izah edilemez.” denilerek DTP’ye gönderme yapıldı.

Diyarbakır’daki izinsiz gösterilere ilişkin yazılı olarak yapılan açıklamada, başta bölge insanı olmak üzere Türkiye’nin son 30 yıldır yaşadığı travmanın halka nelere mal olduğunun herkesçe bilindiği belirtildi.

Hiç kimsenin ve hiçbir vicdanın geçmişin tekrarını isteyeceğine inanmadıklarına yer verilen açıklamada, şöyle denildi:


DEVRİM NİTELİĞİNDE ADIMLAR ATILIYOR


“Cumhuriyet tarihimiz boyunca hiçbir iktidarın göstermediği irade, cesaret ve kararlılıkla ülkemizin demokratikleşmesi ve halkımızın insan haklarına saygılı, özgürlükçü, çağdaş bir yaşam standardına kavuşması için devrim niteliğindeki adımların hayata geçirilmeye çalışıldığı kamuoyunun malumudur. Halkımızın ümit ve heyecanla desteklediği bu barış, demokratikleşme ve kardeşlik projesinin hayata geçirilmesi sürecine herkesten çok katkı sunması beklenen çevrelerin yapay bahaneler üreterek sokağa dökülmesi, vatandaşlarımızın canına ve malına yönelik saldırıları, yaşanmakta olan süreci sabote etmekten başka hiçbir amacı olamaz.

EYLEMLER KARŞIT GÜCÜN ELİNİ GÜÇLENDİRİYOR


Artık şiddetin hiçbir çözüm getirmeyeceği saldırgan eylemlerin, başta failleri olmak üzere hiç kimseye fayda sağlamayacağı ve barış sürecini sekteye uğratacağı ve karşıtlarının elini güçlendireceği herkesçe bilinmelidir. Halkımızın, bunun kime hizmet ettiğini ve kime zarar verdiğinin farkında olduğu bilinmelidir. Bugüne kadar hak ve özgürlüklerden bahsedenler ve demokrasi isteyenlerin şiddeti araç olarak kullanmaya devam etmesi, sürdürülmekte olan kardeşlik ve barış projesini kişi ve grupların çıkarlarına feda etmeleri asla izah edilemez.

İHANETİN HAKLI NEDENİ OLAMAZ


Eylem ve istek arasındaki bu çelişki toplumun huzur ve geleceğine yönelik saldırı, ihanetin asla haklı nedeni olamaz. Halkımızın vicdanının en yüce hakem olarak sorumluları yargılayıp mahkum edeceğine inanıyoruz. Terör ve şiddeti isteyenlerle, barış ve kardeşliği isteyenlerin kimler olduğu belli olmuştur. Halkımızın bu ayrışma noktasında tercihini barış ve huzurdan yana yapacağına inancımız tamdır. Tüm halkımızın olaylara bu açıdan bakması ve sağduyu ile değerlendirmesi en büyük temennimizdir. Bu müessif olaylar sırasında hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyor, ailesi ve tüm hemşehrilerimize baş sağlığı diliyoruz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ