Haber 16

Bu sefer de savcı tek sıraya dizdi

Hatayda polislerin milletvekili çocuğunun önünde duvara dizilmesi tartışılırken, benzer bir olayın da Kilis’te yaşandığı ortaya çıktı.

  • Gündem / Son Dakika
  • 01 Ağustos 2012
  • Bu sefer de savcı tek sıraya dizdi için yorumlar kapalı
  • 277 KEZ OKUNDU

Polis i darp etmekle suçlanan bir sanığın “Sayın savcım buraya gelirken bir polis size hakaret etti” sözleri üzerine talimat veren cumhuriyet savcısı, ekipteki tüm polisleri duvara dizdi


Hatay’ın Dörtyol İlçesi’nde milletvekilinin oğluyla tartışan polislerin teşhis ettirilmesi olayının yankıları sürerken, Kilis’te de benzer bir durumun yaşandığı ortaya çıktı. İddiaya göre 29 Nisan 2012 akşamı bir polis ekibi, yol vermesi için selektör yaptığı araçtaki kişilerce takip edilip durduruldu. Alkollü olduğu öne sürülen 3 kişi araçlarından inip polisleri darp etmek istedi. Olay büyüyünce bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Gözaltına alınan 3 kişi, ‘polise mukavemet’ suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


‘BİR POLİS SİZE HAKARET ETTİ’
Bu kişilerden Yahya E., 1 ay sonra soruşturmayı yürüten savcıya giderek, “Sayın savcım adliyeye getirilirken şahit oldum. Bir polis size hakaret etti” dedi. Bunun üzerine cumhuriyet savcısının talimatıyla, o gün sevk görevine katılan polisler apar topar emniyete getirilip bir odada toplandı. Polisler, tıpkı Hatay’da olduğu gibi ellerine numaralar verilerek duvara dizildi. Yahya E. de teşhis için odaya alındı. Cep telefonuyla çekilen fotoğraflar ele geçirildi.


MEMURA DAVA AÇILDI
Teşhis sonrasında suçlanan polis memuru Y.B.’nin iddiaları reddettiği, ancak savcıya gıyabında hakaret ettiği iddiasıyla TCK’nın 125. maddesi gereği Kilis Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldığı öğrenildi.


3 YAŞINDAKİ ÇOCUK TEŞHİS ODASINDA
Emniyete çağrıldığı sırada yanında çocuğu bulunan ve çağrılma nedenini bilmediği için onunla birlikte gelen bir polisin, teşhis sırasında 3 yaşlarındaki çocuğunun elinden tuttuğu belirtildi.


SAVCI: BANA KÜFREDEN HANGİSİ?
Tıpkı Hatay gibi Kilis’te de polisler ellerine verilen numaralarla duvar önünde tek sıra oldu. Savcı kendisine hakaret eden polisi böyle teşhis ettirdi.


TÜRKOĞLU İÇİN DİSİPLİN YOK; GÖRÜŞ ‘KOMPLO’
AK PARTİ, polislerin teşhisi olayıyla ilgili Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun disipline sevk edilmesine gerek görmedi. AK Parti’nin dünkü MKYK toplantısında, adli ve idari soruşturma sonucunun beklenmesi kararlaştırılırken, olayın komplo olduğu görüşü öne çıktı.
Başbakan Erdoğan başkanlığında gerçekleşen MKYK toplantısında, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu’nun karşısına dizilen polisleri teşhis etmesi konusu da görüşüldü. Toplantıda Başbakan’ın “Partimizin gençlik kolları başkanı Ömer Uzun’un orada (Dörtyol İlçe Emniyeti) kantini işletmesi yanlış. Ayrıca milletvekilimizin oğlunun da teşhis için oraya gitmesi doğru olmamış. Tasvip etmek mümkün hiç değil. Ancak emniyet müdürünün hatası görünüyor. Normalde ‘Helalleşelim’ diye konuşmuşlar. Tutanak tutulup savcıya bildirilince, teşhis olayı gerçekleşmiş ve 1.5 ay önce çekilmiş bu görüntüler servis edilmiş” dediği ifade edildi. Başbakan Erdoğan bu tür teşhislerin tek tarafı görülebilen cam bölmelerin ardından yapılması gerektiğine de dikkat çekti.


OĞLUYLA GENEL MERKEZDE
Öte yandan Hatay Milletvekili Türkoğlu da oğlu İstemi Kağan ile birlikte dün genel merkeze gitti. Türkoğlu, parti yetkililerine, yaşananlardan üzüntü duyduğunu ve ortaya çıkan manzarayı tasvip etmediğini söyledi. Bir usul hatası olduğunu ifade eden Türkoğlu, savcı ve ilçe emniyet müdürünün tasarrufu ile olayın bu noktaya geldiğini belirtti. Parti yöneticileri de Başbakan Erdoğan’a MKYK öncesi bunları aktardı.


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ