Haber 16

Bugün kar yağacak yerler

Tüm yurt kar yağışının etkisi altında. Bu akşam saatlerinden itibaren kar yağışı bekleniyor. İşte bölge bölge hava tahmini..

  • Son Dakika
  • 16 Şubat 2009
  • Bugün kar yağacak yerler için yorumlar kapalı
  • 357 KEZ OKUNDU



Türkiye kışı yaşıyor, Balkanlardan gelen kuvvetli soğuk Ege ve iç kesimlerden sonra bugün Akdeniz’e kadar indi. Türkiye’de bir hafta kalacak soğuklar, batı kesimlerde dahil bir çok bölgeye kar yağışı getirecek.


– İstanbul’da hızla azalan sıcaklık bu hafta yağışları kara çevirecek. Bugün ve yarın sıcaklık 3 dereceyi geçemiyor.
– Ankara aralıklı kar yağışlı.
– İzmir kışın en soğuk günlerini yaşıyor, sıcaklık 5 dereceye inerken bugün çok hafif sulu kar yağabilir.
– Bursa’da kar yağışları başlıyor.
– Adana üç gün çok soğuk, bugün kuvvetli yağmur var.

Bugün;
İstanbul 3
Ankara 4
İzmir 6
Bursa 3
Adana 9 derece.


BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU


* Marmara bir hafta boyunca kışı yaşayacak. İki gündür Edirne ve Çanakkale’de yoğun yağan kar, bugün zayıfladı ancak Bursa’dan Bilecik ve Sakarya’ya kadar etkili oluyor. Sıcaklıklar 5 derecenin altına inerken, kar yağışları bu hafta aralıklı olarak sürecek. Bugün Edirne 1, Kocaeli 4 derece.

* İç Anadolu’da kar yağışları başladı, bugün Konya, Yozgat, Sivas ve Kayseri’de yoğun yağacak kar köy yollarını kapatabilir. Bu hafta hava çok soğuk, kar yağışları salı, çarşamba hafiflese de hafta sonuna kadar kalıyor. Eskişehir 3, Niğde 5 derece.

* Egeliler bu kışın en soğuk günlerini yaşıyor, soğuk hava yaklaşık 8 gün kalacak. Kıyılar bulutlu, sıcaklık 5 derecenin altında ve hava çok soğuk. Bugün Uşak, Kütahya ve Afyon’da hafif kar yağışı var. Gece kıyılara da sulu kar yağabilir. Sıcaklık Muğla’da 3, Kütahya’da 2 dereceyi geçemiyor.

* Güneyde bugün hava Adana ve Kahramanmaraş’a kadar hızla soğudu. Adana-Diyarbakır arasında kuvvetli yağış görülüyor. Bugün Isparta ve Burdur’a hafif, Kahramanmaraş’a yoğun kar yağabilir. Yarın her iki bölge de çok soğuyor, Güneydoğu’da kar etkili olacak. Bugün ise Antalya 8, Diyarbakır 10 derece.

* Doğu Anadolu’da bugün soğuma ve kar yağışı etkili olmaya başlıyor. Malatya’dan Erzurum’a kuvvetli yağış yaşamı aksatabilir. Asıl soğuma yarından sonra etkili. Erzurum 3, Malatya 7 derece.

* Batı Karadeniz’den sonra bugün Doğu Karadeniz de soğuk. Dün Trabzon’da 20 dereceyi aşan sıcaklık bugün 14 dereceye indi. İç kesimler boyunca kar var, özellikle Tokat, Gümüşhane ve Bayburt’ta kar yoğun yağacak. Yarın Zonguldak ve Bartın’da da sıcaklık 1 dereceye kadar inecek ve kar yağışı görülecek. Trabzon 14, Samsun 8, Bolu 1 derece.



BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ