Haber 16

Bugün kar yağan yerler

Türkiye beyaza bürünüyor. İşte kar yağacak bölgeler ve İstanbul’da kar yağan ilçeler;

  • Son Dakika
  • 24 Aralık 2008
  • Bugün kar yağan yerler için yorumlar kapalı
  • 455 KEZ OKUNDU



Türkiye’de batıdan doğuya kadar birçok kentte kar yağışı var ancak kar kısa kalacak. Yarın hızla batıdan uzaklaşacak, kardan sonra kuvvetli buzlanma ve don oluşacak. Yağış kesilse de soğuk hava yeni yıla kadar Türkiye’de kalacak. 

Bugün sıcaklık Marmara’da 5 derecenin altına inecek, Bolu, İç Anadolu ve İç Ege’de ise 0 dereceyi bulucak. Kocaeli, Bursa, Bilecik, Düzce, Bolu, Kastamonu, Eskişehir ile Ankara dahil, İç Anadolu ve Doğu Anadolu boyunca yoğun kar bekleniyor.

İSTANBUL’DA KAR YAĞAN İLÇELER


İstanbul karın en zor yağdığı şehirlerin başında geliyor. Dün geceden itibaren kuvvetli rüzgar etkili olurken, önce sağanak yağmur geldi, ardından da karla karışık yağmur. 

Kentin yüksek yerlerinde görülen kar yağışının gün içinde artması bekleniyor. Sahil kesimlerinde ise karla karışık yağmur etkili olacak.

KAR YAĞAN İLÇELER: Beykoz, Sarıyer, Samandıra, Kurtköy, Kartal, Aydos Tepesi, Ümraniye ve diğer rakımı yüksek yerler beyaza bürünecek.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR ALAN İLÇELER: Eminönü, Bakırköy ve Beşiktaş gibi sahilde kalan kesimlerde kar yağma olasılığı düşük. Buralarda yağmurun ardından karla karışık yağmur etkili olacak.

Silivri ve Avcılar çevresinde öğle saatlerinden itibaren hava açabilir. İstanbul’da kar yağışı daha çok Anadolu yakasında ve yüksek yerlerde olacak. Kar hem İstanbul’u hem batıdaki kentleri hızla terk edecek, yarın gece başta Trakya olmak üzere buzlanma başlıyor.

ANKARA’DA KAR ÇİLESİ

Başkent’te gece yarısı başlayan ve etkisini artıran kar yağışı şehri beyaza bürüdü. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle, sürücülerin trafikte ilerlemekte zorlandığı görüldü. Polis araçları dahil, çok sayıda otomobil yolda kaldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler ise hemen yol açma ve tuzlama çalışmalarını başlattı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin karla mücadele çalışmasıyla ana arterlerin ulaşıma açık olduğu bildirildi.

PERŞEMBE SADECE DOĞU KARADENİZ’DE KAR VAR


Perşembe günü sadece Doğu Karadeniz’de yoğun kar var, Karadeniz ve iç kesimlerde kar yağışı hafifleyecek. Kar kısa kalıyor ama ardından oluşacak buzlanma ve don 5 gün devam edecek.

Doğuda yağışla birlikte hava bugünlerde yumuşadı ancak cuma günü hava yeniden açacağından sıcaklığın Erzurum’da yeniden -30 dereceye kadar inmesi bekleniyor.




BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ