Haber 16

Bülent Arınç müjdeli haberi verdi

Nice bakanlar söz verdi yerine getirmedi. Nice bakanlar ise bu yasa çıkmasın diye kavgalar etti…

Bülent Arınç müjdeli haberi verdi
  • Gündem / Son Dakika
  • 25 Nisan 2011
  • Bülent Arınç müjdeli haberi verdi için yorumlar kapalı
  • 309 KEZ OKUNDU

11 koca yıl.. İnternet gazetecileri 11 yıldır “Sorunlu değil, sorumlu gazeteciler olmak istiyoruz” diyor, yasasını istiyordu..


Nice bakanlar söz verdi yerine getirmedi. Nice bakanlar ise bu yasa çıkmasın diye kavgalar etti.. Ama artık yolun sonuna gelindi..  Bir süre önce internet gazetecilerine “Ben diğer bakanlara benzemem. Verdiğim sözü tutarım” diyen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dediğini yaptı. Arınç, internet medyası temsilcilerine müjdeyi Bursa ziyareti sırasında verdi.


”İnternet gazeteciliğinin yasal altyapısına ilişkin çalışmaların geldiği aşamayı” soran bir gazeteciye Arınç, İstanbul’da bu konunun paydaşlarını bir araya getirerek toplantılar yaptıklarını hatırlattı.


Arınç, bu konuda yakın zamanda bir düzenleme yapacaklarını belirterek, binlerce internet medyası çalışanını sevindirecek şu bilgileri verdi:


”Basın Kanunu’nun içine internet medyasının, paylaşım sitelerinin değil ama haber portallarının, adeta sarı basın kartı alabilecek, gazeteci kimliğini taşıyabilecek, ilan ve reklamlardan istifade edebilecek bir noktaya getirilmesini temin ettik. Bizde şöyle bir şey var; çoğulculuk katılımcılık da olsun istiyoruz. Ortaya bir taslak koyalım, bunu tartışalım, kim neresine itiraz edecekse onları da dikkate alalım. Bu formülü, RTÜK’te benimsedik ve faydalı oldu. Şimdi biz onu taslak haline getirince, internete verdik ve herkesin istifade etmesini temin ettik. Geçtiğimiz günlerde Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürümüz geldi, ‘süreler doldu, bize gönderilenleri biz bu yasa taslağının içinde değerlendirdik, bunu artık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğüne gönderebiliriz’ dedi. Ben imzaladım, Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğüne gönderdik. Basın danışmanım burada, Genel Müdürün kendisi de pazartesi günü burada olacak. Belki bunu ayrı bir toplantıyla taslakta, tasarıda neler var, bunu sizlere açıklayayım.”


Arınç, seçimden sonraki yeni dönemde ilk yapacakları işin, bunu kanunlaştıracakları olduğunu da kaydetti.


İNTERNET MEDYASI DERNEĞİ’NDEN TEŞEKKÜR


İnternet Medyası Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın internet gazetecileri ile ilgili düzenleme konusundaki açıklamasına yönelik teşekkürlerini iletti.


VERDİĞİ SÖZÜ UNUTMADI


Arınç’ın verdiği sözü unutan siyasetçilerden olmadığını belirten Özışık, sözlerini şöyle sürdürdü; “Sayın Arınç, bu açıklamasıyla İstanbul’da verdiği sözü Ankara’da unutan siyasetçilerden olmadığını ispatladı. İnternet Medyası Derneği olarak Sayın Başbakan yardımcısına teşekkür ediyoruz”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ