Haber 16

Bursaspor Beşiktaş’ı konuk ediyor

Ankaragücü zaferiyle nefes alan Beşiktaş üst üste ikinci galibiyetini kazanmak, Bursaspor ise seriyi uzatmak istiyor. Bursa Atatürk Stadı’ndaki maç saat 20:00’de başlıyor.

Bursaspor Beşiktaş’ı konuk ediyor
  • Son Dakika / Spor
  • 22 Eylül 2011
  • Bursaspor Beşiktaş’ı konuk ediyor için yorumlar kapalı
  • 300 KEZ OKUNDU

Lige iyi başlayıp 2’de 2 yapan Timsah’ın, Ankaragücü karşısında moral bulan Kara Kartal’ı ağırlayacağı maçta büyük çekişme yaşanması bekleniyor. Hedefi şampiyonluk olan iki takımın mücadelesinde misafir taraftar olmayacak.
 
Zorla maç öncesi Bursaspor’da sadece Sestak cezalı durumda… Beşiktaş’ta ise Guti, Hilbert, Almeida, Ersan, Mehmet Akyüz, Bebe ve Alves kadroda yer almıyor… Teknik direktör Carvalhal, sakatlığından kurtulan Ernst’i bu maça hazırlıyor.
 
85. RANDEVU
Beşiktaş ile Bursaspor ligde 85. kez karşı karşıya gelecek. 84 lig maçından 33’ünü Beşiktaş, 16’sını Bursaspor kazanırken, 35 maç da berabere sonuçlandı. Siyah beyazlıların ligdeki toplam 107 golüne, yeşil-beyazlılar 74 golle karşılık verdi.
 
Bursa’daki maçlarda ise ev sahibi üstün. 41 maçın 12’sini Bursaspor, 1’i hükmen olamk üzere 10’unu Beşiktaş kazanırken, 19 maç da berabere sonuçlandı. Bursa Atatürk Stadı’nda Bursaspor 44, Beşiktaş ise 36 gol attı.
 
Bu arada, iki takım arasında 1992-93 sezonunda Bursa’da oynanması gereken karşılaşma, ev sahibi takımın cezası nedeniyle Ankara’da yapıldı ve Beşiktaş 3-0 galip geldi.

Geçen sezon ise Bursa’da yapılması gereken karşılaşma, ev sahibi takım taraftarlarının stat dışında çıkardığı olaylar nedeniyle oynanamazken, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Beşiktaş’ı 3-0 hükmen galip ilan etti.
 
Bu arada Beşiktaş, 54. sezonunu geçiren ligde şimdiye kadarki en farklı skorlu yenilgisini Bursaspor karşısında aldı. 1980-1981 sezonunda, 7 Eylül 1980 tarihinde Bursa’da yapılan maçı 5-0 kazanan Bursaspor, Beşiktaş’a tarihi hezimeti yaşattı.
 
BURSASPOR-BEŞİKTAŞ

BURSASPOR: Carson, Basser, Serdar, İbrahim, Vederson, Turgay, N’Diaye, Adem, Ozan, Batalla, Bangura
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam
 
BEŞİKTAŞ: Rüştü, Ekrem, Egemen, Sivok, İsmail, Quaresma, Ernst, Fernandes, Aurelio, Simao, Edu
TEKNİK DİREKTÖR: Carlos Carvalhal

STAT: Bursa Atatürk
HAKEM: Yunus Yıldırım
SAAT: 20.00
YAYIN: LigTV

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ