Haber 16

Bursaspor Eskişehirspor maçı 1-1 bitti

İki kırmızı kartın çıktığı, üç topun direkten döndüğü mücadelede puanlar paylaşıldı. Tribüne gönderilen teknik direktör Ertuğrul Sağlam, soyunma odasına giderek tartışmalı bir penaltı veren hakemi protesto etti.

Bursaspor Eskişehirspor maçı 1-1 bitti
  • Son Dakika / Spor
  • 13 Şubat 2011
  • Bursaspor Eskişehirspor maçı 1-1 bitti için yorumlar kapalı
  • 261 KEZ OKUNDU

Son şampiyon Bursaspor, ilk yarı sonunda 5 olan puan farkını 3 haftada eritmeyi başardı. Artık liderin hemen ensesindeler. Ancak Trabzonspor, Sivas deplasmanından zor da olsa galibiyetle ayrıldı. Hal böyle olunca, yeşil-beyazlılar da kazanmak zorunda olduğu bir maça çıkıyor Eskişehir’de.

Ev sahibinin ise 9 maçlık yenilmeme serisi Galatasaray karşısında son buldu. Türk Telekom Arena’daki mücadeleyi tamamlayamayan kaleci Ivesa, sakatlığının iyileşmesiyle birlikte yeniden sahada. Es Es için de çok önemli bir maç. Zira galibiyet, tabloda bir anda 3 sıra birden yükselmek anlamına geliyor.

Eskişehir’de keyifli bir futbol akşamı yaşanacağı belli. Zira takımını yalnız bırakmayan ev sahibi taraftarlar, ilk düdükle birlikte o bilindik desteklerini esirgemiyor. Tezahüratlar, Es Es Bando’yla birlikte daha da renkleniyor. Bir kez daha anlıyoruz ki, futbolun olmazsa olmazı kuşkusuz dolu tribünler.

Karşılaşma tempolu başladı. 6. dakikada 30 metreden frikik kullanan Sezer’in müthiş vuruşunda top üst direkten döndü. Pozisyonu takip eden Batuhan’ın kafa vuruşunu ise Ivankov parmaklarının ucuyla çıkardı. 18’de Volkan’ın uzak mesafeden gelişine şutu Ivankov’un üzerine gitti.

Eskişehir daha arzulu bir görüntü çizmesine karşın golü konuk ekip buldu. 22. dakikada şık hareketlerle iki rakibini geçen Altidore, pasını Miller’a aktardı. İskoç oyuncunun ortası savunmadan sekti. Sezgin’in uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan Ivan Ergiç’in ceza sahası dışında müthiş şutu filelerle buluştu: 0-1.

34’te ceza sahasında topla buluşan Miller’ın şutu ağlara gitti. Ancak öncesinde ofsayt bayrağı havada. Bursaspor, 45’te zorunlu bir değişikliğe gitti. Sakatlanan Vederson ilk yarıyı tamamlayamazken, Mustafa Keçeli oyuna dahil oldu. Eskişehirsporlu futbolcular değişikliğin uzun süre almasına tepki koyarken, soyunma odasına 1-0’la gidildi.

İki takım da, ikinci yarıda aynı kadrolarla sahaya çıktı. 49’da Sezgin’in sağdan ortasında Ivankov, Batuhan’dan önce topu kontrol etti. Dakikalar 51’yi gösterdiğinde ise tribünde “Benimle evlenir misin?” pankartı açılıyor. Ve mutlu son… Sevgi Hanım, Murat Bey’in sürpriz teklifine ‘evet’ yanıtı veriyor.

Eskişehirspor, 53. dakikada bir kez daha direğe takıldı. Soldan yapılan ortaya Batuhan kafayı vurdu, Ivankov’un son anda parmaklarının ucuyla müdahale ettiği top üst direkten döndü. Ertuğrul Sağlam, 61. dakikada Insua-Batalla hamlesini yaptı. Bülent Uygun‘un yanıtı ise Tello-Ümit Karan ve Sezer-Serdar değişiklikleriyle oldu.

Ev sahibi, 68. dakikada 10 kişi kaldı. Ceza sahası içinde Batuhan’ın topsuz alanda Stefanov’a yumruk atması hakemin gözünden kaçmadı. Kırmızı-siyahlı taraftarlar, gereksiz kart gören genç oyuncuya tepki gösterdi. Bursa savunması, 73. dakikada ceza alanında topla buluşan Ümit’e pozisyon imkanı tanımadı.

Hakem Halis Özkahya, 75. dakikada tartışmalı bir karara imza attı. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Serdar, Miller’i geçtikten sonra yerde kaldı. Hakem tereddütsüz ğenaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Sezer Öztürk, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1.

Ve Bursaspor da 10 kişi kaldı. 79’da Serdar’a faul yapan Ozan İpek, ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu kararın ardından hakeme tepki gösteren Ertuğrul Sağlam da tribüne gönderildi. Tribüne çıkmayan Sağlam, karara tepkisini soyunma odasına giderek gösterdi.

83. dakikada Ergiç’in şutu direğe çarparak dışarı çıktı. Es Es, son dakikalarda önce Ümit Karan, ardından Alper’la mutlak gol pozisyonlarını değerlendiremedi. 90+3’te Volkan’ın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Batalla, Ivesa’nın üzerine vurdu.

Ligde son 5 maçtır kaybetmeyen Bursaspor, Eskişehir deplasmanında da seriyi bozmadı. Ancak lider Trabzonspor‘un iki puan gerisinde kaldı. Ev sahibi Es Es, iki kez direk engelini takıldığı karşılaşmada bir puana razı oldu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ