Haber 16

Bursaspor’un finaldeki rakibi Fenerbahçe

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Karabükspor’la karşılaşan Fenerbahçe, rakibini 2-0 yenerek finale adını yazdırdı.

Bursaspor’un finaldeki rakibi Fenerbahçe
  • Son Dakika / Spor
  • 26 Nisan 2012
  • Bursaspor’un finaldeki rakibi Fenerbahçe için yorumlar kapalı
  • 311 KEZ OKUNDU

Maça iki takım da dengeli başlarken, Fenerbahçe Semih ve Selçuk, Karabük de İlhan ve savunmadan ileri çıkan Jahic tehlikeli ataklar yarattı.Dakikalar ilerledikçe oyunda kontrolü ele alan Fenerbahçe’de Stoch ve Semih de devreye girince rakip kalede baskı yükseldi.

Dakikalar 36’yı gösterirken, kendi kaznadığı serbest vuruşta topun başına geçen Semih Şentürk, ceza sahası dışından harikak bir frikik golüyle takımını 1-0 öne geçirdi.

İlk yarı bu skorla geçilirken ikinci yarıda da Fenerbahçe hakimiyeti vardı. Tempoyu istediği gibi ayarlayan sarı lacivertliler, 2. golü de çok geçmeden buldu.  58. dakikada kaleci Bora’nın uzaklaştıramadığı top Dian’nın önünde kaldı. Dia da topu ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkardı.

Bu golden sonra daha da rahatlayan Sarı Kanarya, oyunu rölantiye aldı. Karabükspor da oyun disiplininden kopunca kalan dakikalarda başka gol olmadı ve karşılaşmada Fenerbahçe’nin 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonuçla Ziraat Türkiye Kupası’nda finale yükselen Fenerbaçhe, finalde Bursaspor’un rakibi oldu.

Finalde yine Bursaspor
Tarihinde 14. kez finale yükselen Fenerbahçe, kazandığı 4 kupanın birini Bursaspor’u (1973-74) yenerek kaldırmıştı. Daha önce 4 kez kupayı kaldıran Sarı Kanarya, finallerde Altay (2), Mersin İdmanyurdu ve Bursaspor’u yenmişti.

Ancak Türkiye Kupası’nı son olarak 1982-83 sezonunda kaldıran Fenerbahçe, o tarihden bugüne oynadığı 7 finalde Beşiktaş’ı 3 kez, Galatasaray’ı 2 kez, Trabzonspor ve Gençlerbirliği’ni de 1’er kez geçmeyi başaramadı.

Kocaman’ın 3. şansı
Bu arada Fenerbahçe’nin teknik direktörü Aykut Kocaman, sarı lacivertli takımla ilk defa Türkiye Kupası kaldırmaya çok yaklaştı. 8 sene giydiği Fenerbahçe formasıyla 2 kez kupada final oynayan Kocaman, kupaya uzanma sevincini yaşayamamıştı.

KARABÜKSPOR-FENERBAHÇE
STAT: 19 Mayıs
HAKEM: Tolga Özkalfa

KARABÜKSPOR: Bora, Uğur, Mabiala, Jahic, Seric, (Dk. 46 Hamroun) Birol, Ragued, Mustafa, Cernat (Dk. 60 Güven), İlhan, Mehmet Yıldız
TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Korkmaz

FENERBAHÇE: Mert, Orhan, Serdar, Bilica, Caner, Selçuk (Dk. 75 Özgür Çek), Cristiab, Stoch, Dia (Dk. 75 Ziegler), Özer, Semih
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

SARI KARTLAR: Dk. 60 Jahic, Dk. 79 Mustafa Sarp (Karabükspor), Dk. 64 Dia (Fenerbahçe)

GOLLER: Dk. 36 Semih, Dk. 58 Dia

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ