Haber 16

Bursaspor’un şampiyonluk sırrı ne?

Bursaspor’un transferinde önemli rol oynayan futbolculardan biri olan Ali Tandoğan’dan çarpıcı açıklamalar.

Bursaspor’un şampiyonluk sırrı ne?
  • Son Dakika / Spor
  • 28 Mayıs 2010
  • Bursaspor’un şampiyonluk sırrı ne? için yorumlar kapalı
  • 299 KEZ OKUNDU

Bursaspor’un deneyimli ismi Ali Tandoğan Radyospor katıldığı Alper Üstündağ’la Kazan Kaynıyor Programı’nda milli takıma çağrılmamasına isyan etti.

“Bursaspor’da Hamallık Sıfatından Kurtuldum”
Beşiktaş’a iyi futbolcu olduğu için transfer olduğunu söyleyen Ali Tandoğan, “İyi olduğum için transfer oldum. Zaten olmasaydım beni kimse istemezdi; ancak Beşiktaş formasını giydiğim 3.5 – 4 senelik periyotta hep geri planda kaldım. Orada diğer takımlarda ki gibi sorumluluk alarak oynayamadım; yani transfer olduğum oyun tarzımda hiçbir zaman şans bulamadım çünkü tek değildim. Buda beni hep sıkıntıya sokuyordu. Takım içinde bireysel oynayanlar vardı. Bizim görevimiz ise hamallık yapmaktı. Topun başına geçip ortayı kötü yaptığımda yerden yere vuruluyordum; ama yabancı oyuncular vurduğunda hiç problem olmuyordu. İşte Bursaspor’da kendimi bulduğum için iyi bir sezon geçirdim ve Beşiktaş’ta ki hamallık sıfatından kurtulduğum için gerçek Ali Tandoğan’ı seyrettirdim.” dedi.


“Abi-Kardeş İlişkisi Bizi Şampiyonluğa Taşıdı”
Sezona başlarken şampiyonluk düşünceleri olmadığın itiraf eden Ali Tandoğan, “Sezona başlarken tabii ki şampiyonluk hedefimiz yoktu. İlk 5’i düşünüyorduk; ancak ilk yarı sonunda ki yerimiz bizi şampiyonluk yolunda güçlendirdi. Bu doğrultuda planlarımız inançla birleşti. Abi-kardeş ilişkisi ile pekişti. Hocamız Ertuğrul Sağlam’da problem yaratmak yerine futbolcu psikolojisinden iyi anlayınca başarı kaçınılmaz oldu.” şeklinde konuştu.


“Fenerbahçeli Futbolcuların Yerinde Olmak İstemezdim”


Şampiyonluk yolunda yarıştıkları Fenerbahçe’nin durumunu da değerlendiren Ali Tandoğan, “Bir sezon boyunca mücadele edip şampiyonluğu kazanmak büyük kulüpler için çok önemli. Tabii ki Fener’de, Beşiktaş’da, G.Saray’da,Trabzonspor’da bu kupaya ulaşabilmek için büyük çaba sarfetti. Ancak son haftalarda büyük çıkış yakalayan Fenerbahçe bu yolda en büyük rakibimiz oldu. Gerçekten iyi futbol oynadılar özellikle son maçta Trabzonspor’a karşı 30 pozisyon bulup 1 gol atmaları onların çok şanssız bir gün geçirdiklerinin göstergesiydi. İşte futbol böyle bir oyun; olmayınca olmuyor, girmeyince girmiyor. Allah şampiyonluğu bize nasip etti. Ama şurası bir gerçek ki ne Fenerbahçe taraftarının nede Fenerbahçeli futbolcu arkadaşlarımın yerinde olmak istemezdim. Aynı durumun bizim başımıza geldiğini düşünmek bile istemiyorum.

“Volkan ve Ozan Kesinlikle Gönderilmemeli”


Bursaspor’un gözde oyuncularının gönderilmemeleri gerektiğini de vurgulayan Ali Tandoğan, “Bursaspor olarak çıtamızı yükselttik, artık geri gitmek olmaz. Bundan sonra daha ileriyi düşünerek hareket etmeliyiz. Önümüzde zorlu bir Şampiyonlar Ligi serüveni olacak. Burada alacağımız galibiyetler yada toplayacağımız puanlar, hem ülkemizin puanını artıracak hemde adımızı dünyaya duyuracak. Bunun farkında olarak hareket edeceğiz. Yönetim ve teknik heyetimiz tabii ki daha iyi bilir; ama bence transfer listelerinin başında yer alan Volkan şen ve Ozan İpek kesinlikle gönderilmemeli. Sonuçta artık 5. büyük olduğumuz unutulmamalı.

“Beni A Milli Takıma Çağırmayanlar Utansın”
Milla takıma çağrılmamasını da değerlendiren Ali Tandoğan, “Çok iyi bir sezon geçirdiğim doğru; zaten tüm spor otoriteleri de aynı görüşü paylaşıyor. Benim için bu yaşta bu duyguları yaşamak apayrı bir duygu. Ancak A milli takıma çağrılmamak beni fazlasıyla incitti diyebilirim. Bu kadar iyi bir performans sergilediğim dönemde çağrılmamamın bir açıklamasının olabileceğini sanmıyorum. Beni bu formadan mahrum bırakanlar utansın diyeceğim başka bir şey yok.” şeklinde sözlerini bitirdi.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ