Haber 16

Büyük market yasası ne zaman çıkacak?

İsmail Keskin konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi…

Büyük market yasası ne zaman çıkacak?
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 30 Mart 2011
  • Büyük market yasası ne zaman çıkacak? için yorumlar kapalı
  • 409 KEZ OKUNDU

İsmail Keskin konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Kuralsız açılan AVM ’lerin piyasaya vermiş olduğu zararları gün geçtikçe büyük küçük ayrımı yapmadan herkesin etkilendiğini görmekteyiz. Bu kuralsızlığı ve AVM ’lerin verecekleri zararı seneler öncesinden görerek toplumun ilgili kesimlerini uyarmaya çalıştık. Bugün gelinen noktada artık kendilerine bile zarar verdiklerini ifade etmeye başladılar. Bu durum aynı zamanda bizim bu konudaki görüşlerimizi de destekler. Halen bu konuda bir yasanın ve kuralların olmaması önü alınamayacak sorunlara yol açacaktır.


Muhtelif çevrelerden yapılan araştırmalara göre esnafın yaşamasının tüketici açısından zarureti görülmüştür. Esnaf alışveriş çılgınlığını yaşatacak ve destekleyecek bir ekonomi modelini desteklemez.


Büyük marketlerin ve AVM ’lerin istihdama katkı sunduğu iddiası da geçtiğimiz günlerde okul öğrencilerinin yapmış olduğu küçük çaptaki bir anketle anlaşılmış oldu. Öğrencilerin iki büyük alışveriş merkezinde yaptıkları anket AVM çalışanlarının yüzde 79 ’unun sosyal güvencesi olmadığını ve sadece yüzde 13’ ünün sigortalı, yüzde 6 ’sının da Bağ-Kur’lu olduğunu ortaya koymuştur. Ayrıca yüzde 86’sının haftasonu izin kullanamadığı ankette saptanan diğer bir konu. Sosyal hayata katkı amacıyla kurulan AVM ’lerin çalışanlarına uyguladığı sosyal adaletsizlik değilse nedir? Bu sorun esnafı etkilediği kadar çalışanı, tüketiciyi ve üreticimizi de etkileyen bir sorundur. Üreticiye fiyat bakımından değişik adlar altında uygulanan baskı senelerdir devam etmektedir. Ayrıca ithal ürünlerde sınırlamanın olmaması da üreticimizi ayrıca tedirgin etmektedir. Yerli üretime verilen zarar küçümsenecek oranda değildir.


Piyasada yabancı sermayeye karşı olmadığımızı defalarca izah ettik. Büyük alışveriş merkezlerine, AVM ’lere karşı olmadığımızı da. Her geçen gün sorun büyümektedir. Kuralların olmasına ihtiyaç duyulan bu sektör kendi kendine bile zarar verecek seviyelere geldiyse küçük esnafa verdiği zararları siz düşünün.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ