Haber 16

Çağrı merkezlerinde beklemek yok!

Tüketicileri bezdiren çağrı merkezi çilesi bitiyor. Çağrı merkezlerini arayanlar en geç 20 saniye içinde gerçek kişiye bağlanacak. Kurallara uymayanlara ceza gündeme gelecek…

Çağrı merkezlerinde beklemek yok!
  • İslam / Son Dakika
  • 22 Ekim 2010
  • Çağrı merkezlerinde beklemek yok! için yorumlar kapalı
  • 369 KEZ OKUNDU

Vatandaşın hem zamanını hem de parasını alan çağrı merkezleri sorunu bitiyor. Mart’tan itibaren çağrı merkezlerinde bekletilme süresi kısalacak. Uygulamanın kapsamına bankalar, sigorta şirketleri gibi çağrı merkezi olan tüm sektörlerin alınması gündemde.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer ile birlikte düzenlediği toplantıda, vatandaşın çağrı merkezlerince dakikalarca bekletilmemesi için hazırlanan yönetmeliğin Eylül’de çıktığını belirterek, bankaların da dahil edilmesi için çalışma başlatıldığını ifade etti. Yıldırım, “Bankacılık ve eğer bir yetki problemi yoksa tüm çağrı merkezlerini kapsaması daha doğru. Çünkü alınan hizmetin niteliği aynı” dedi. Mart’ta yürürlüğe girecek yönetmelik, vatandaşın çağrı merkezi numarasını çevirmesinin ardından 20 saniye içinde gerçek kişiye bağlanması gerektiğine hükmediyor. Ana menü dinleme süresini ise en fazla 45 saniye olarak düzenliyor.

SINIR GELEBİLİR
Bir gazetecinin “Numara taşıma uygulaması için kara liste oluşturulacak mı?” sorusu üzerine Yıldırım şöyle konuştu: “Kredi kartında yaşanan olaya benzer bir şey yaşanmasın diye tedbir gerekiyorsa sınırlama gelebilir.”


‘YATIRIMCI MAĞDUR EDİLMESİN’
Turkcell’in yönetimiyle ilgili tartışmaları değerlendiren Bakan Yıldırım, şöyle konuştu: “Turkcell gibi, Türk Telekom gibi şirketlerin ne yöne gittikleri, ne yaptıkları çok önem arz ediyor. Milyonlarca vatandaşımız buradan hizmet alıyor. Her 2 şirketimizde yüzde 30-35 civarında halka arz edilmiş hisse var. Küçük hisselerin haklarına zarar gelmemesi önemlidir. Yanlışa izin vermeyiz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ