Haber 16

Çalık Grubu Sabah ve atv’yi satıyor!

Çalık Holding, bünyesindeki Turkuvaz Medya Grubu’nun sahibi olduğu atv Televizyonu ve Sabah Gazetesi’nin satışı için yatırım bankası Goldman Sachs’ı yetkilendirdi.

Çalık Grubu Sabah ve atv’yi satıyor!
  • Gündem / Son Dakika
  • 07 Ocak 2012
  • Çalık Grubu Sabah ve atv’yi satıyor! için yorumlar kapalı
  • 231 KEZ OKUNDU

Reuters’ın haberine göre atv ve Sabah Gazetesi için ilk teklifler 18 Ocak’a kadar alınacak. İlgilenen gruplar arasında özel sermaye yatırım fonları Texas Pasific Group (TPG), KKR Co ile Time Warner Group ve Alman RTL’in de yer aldığını söyleyen bir kaynak, Reuters’a, “İstenen fiyat Ebitta’nın 15 katı civarında ki bu oldukça yüksek bir rakam.
 
İlk teklifler 18 Ocak’a kadar alınacak, ardından da durum tespiti süreci başlayacak.” diye konuştu. Çalık Holding, atv ve Sabah Gazetesi başta olmak üzere Dinç Bilgin’e ait yayın grubunu, 5 Aralık 2007 günü Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF) 1,1 milyar dolar bedelle satın almıştı.
 
Çalık ihaleye tek başına girerken, diğer ilgilenenler teklif sunmamıştı. Sabah-atv grubuyla ilgilenen ve ihaleye katılması beklenen yabancı şirketler arasında RTL, News Corp ve Carlyle de bulunuyordu. Financial Times, satış konusunda TMSF’ye danışmanlık yapan Garanti Yatırım Menkul Kıymetler’in, grubun değerini 986 milyon dolar olarak tahmin ettiğini ancak Garanti İcra Kurulu Başkanı Metin Ar’ın, söz konusu tahminin uluslararası piyasaları etkileyen kredi krizi öncesi yapıldığını söylediğini yazmıştı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ