Haber 16

Canını verdi ama karakolu vermedi

Terör örgütü PKK’nın Siirt’in Pervari ilçesindeki Belenoluk Jandarma Karakol Komutanlığı’na yönelik…

Canını verdi ama karakolu vermedi
  • Gündem / Son Dakika
  • 27 Eylül 2011
  • Canını verdi ama karakolu vermedi için yorumlar kapalı
  • 210 KEZ OKUNDU

Terör örgütü PKK’nın Siirt’in Pervari ilçesindeki Belenoluk Jandarma Karakol Komutanlığı’na yönelik gerçekleştirdiği saldırının Karakol Komutanı Astsubay Erdal Canbulat’ın dikkati ve kahramanlığının daha büyük bir felaketin önüne geçtiği öğrenildi. Baskında şehit düşen Canbulat’ın teröristlerin ilköğretim okuluna girerek öğretmen ve öğrencileri kendilerine kalkan yaptığı hain saldırıdan 1 saat önce PKK’lıların telsiz konuşmalarına ulaştı. Astsubay Canbulat, dinlediği telsiz konuşmalarını son günlerde aldığı 10 ihbarda olduğu gibi anında ‘saldıracaklar’ notuyla Siirt İl Jandarma Komutanlığı’na bildirdi.


KARAKOLU TESLİM ETMEDİ


Astsubay Erdal Canbulat’ın dikkati ve erken önlem alması, teröristlerin karakola girmesini engelledi. Canbulat’ın uyarısıyla bölgeye Skorsky ve Kobra helikopterler geldi. Bunun üzerine ilköğretim okulu ve lojmanlardan saldırıyı gerçekleştiren teröristler köyün içine kaçtı. Karakol komutanının şehit düşme pahasına gösterdiği çaba ve kahramanlık, karakolun teröristler tarafından teslim alınmamasını ve can kaybının artmamasını sağladı.


YEMEK SAATİNDE BASKIN


Yaklaşık 20 korucunun görev yaptığı köyün yakınında bulunan ve 80 askerin görev yaptığı karakolun stratejik konumu nedeniyle diğer askeri birimlere uzaklığı ve karayoluyla ulaşımı zor olduğu için özel olarak seçildiği belirlendi. Daha önce köy içinde bulunan karakol güvenlik gerekçesiyle yüksek bir yere taşındığı kaydedildi. Güvenlik güçlerine daha çok zayiat verdirmek amacıyla yapıldığı anlaşılan eylem, askerlerin yemek saati olan 17.30 sıralarında gerçekleşti.


MÜHİMMAT TUVALETTE


Teröristlerin askerin atış gücünü engellemek istediği ve bu amaçla PKK’lı gruptaki kadın teröristin, mevziye el bombası atarak bir askeri şehit ettiği, ardından mevziye girerek, Mehmetçik’in silahıyla askere ateş açtığı öğrenildi. Güvenlik güçlerinin yoğun ateşi sonucu kadın terörist mevzide öldürüldüğü belirlendi. Ayrıca örgüt üyelerinin öğretmenler tuvaletini de mevzi yaptığı ortaya çıktı. Silah ve mühimmatını tuvalete yığan PKK üyeleri, camdan askerlere saldırdı. Akşam saatleri olması nedeniyle sayıları tam olarak öğrenilemeyen teröristlerin 20 ila 50 kişilik bir gruptan oluştuğu aktarıldı.


KÖYDEN ATEŞ AÇILDI


Ayrıca çatışma sırasında köylerden de karakola yönelik bir ateş açıldığı tespit edildi. Bu gerekçeyle 22 kişi ‘örgüte yardım ve yataklık’ iddiasıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, teröristlerin köye gelirken kullandığı pikabın sahibinin de bulunduğu 17 kişi ise savcılığa sevk edildi. Araç sahibinin teröristlerle bağlantısının olup olmadığının araştırıldığı öğrenildi. Teröristlerin yakalanması için başlatılan hava destekli operasyonlar ise sürüyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ